Rīga aicina uz ielīgošanas pasākumiem

Otrdien, 19. jūnijā, Rīgā sāksies Jāņu ielīgošanas pasākumi, kas pilsētas pakalnos, laukumos, dārzos, kultūras centros un muzejos notiks līdz 22. jūnijam, ieskandinot Līgo vakara plašo programmu.

19. jūnijā no plkst.18.00 līdz 21.00 Rīgas centrā - Bastejkalnā kopā ar Līgo tradīciju un prasmju zinātājiem interesenti varēs gūt unikālu pieredzi, kā iekārtot Jāņa kalnu, salikt ugunskuru, pagatavot plostiņus, lāpas, ugunsratus, nopīt vainagus, kā arī kopīgi dziedāt līgotnes un vest latviešu dančus. Uz pasākumu īpaši tiek aicinātas ģimenes.

Kā ik gadu ielīgošanas pasākumi ciklā „Saulgriežu ugunis Rīgas kalnos” notiks arī Rīgas vēsturiskajos rajonos: Torņakalnā, Āgenskalnā, Grīziņkalnā un Čiekurkalnā. 20. jūnijā plkst.19.00 Torņakalnā, Jāņa Akuratera un Ojāra Vācieša muzeja dārzā kopā ar folkloras kopu „Skandinieki”, kā arī Ivetu un Vidvudu Medeņiem būs uguns iedegšana, dziesmas un rotaļas. Nākamajā dienā, 21. jūnijā plkst.19.00 Grīziņkalnu ielīgos folkloras kopas „Dandari” un „Krulla”. Pasākumu vadīs Ieva Bērziņa un Ilmārs Pumpurs. Savukārt 22. jūnijā plkst.12.00 kopā ar Baumaņu ģimenes kapelu varēs aplīgot, dancot un piedalīties alus dziesmu konkursā Čiekurkalna vasaras gadatirgū. Vakarā plkst.19.00 Eduarda Smiļģa teātra muzejā kapela „Hāgenskalna muzikanti” un Kultūras akadēmijas studenti ar līgo dziesmām pieskandinās Āgenskalnu.

Latgales priekšpilsētā Jāņu ielīgošana notiks aktiera Gunta Skrastiņa vadībā. 20. jūnijā no plkst.19.00 līdz 21.00 Pļavnieku parkā, bet dienu vēlāk no plkst. 18.00 līdz 23.30 Ķengaraga parkā. Skatītājus priecēs folkloras kopa „Rija”, tautas deju kolektīvi „Bramaņi” un „Videnieki, grupa „No pusvārda”, ansamblis „Tirkiz-band” un Rīgas teātru aktieri.

Ielīgošanas pasākumi notiks arī Kultūras centros: „Iļģuciems”, „Imanta”, VEF Kultūras pilī un kultūras pils „Ziemeļblāzma pašreizējā mītnē, Skuju ielā 29.

Ja Līgo svētku svinēšanas rituālus ir vēlme padziļināti pētīt, tad lietderīgs būs Ērikas Mālderes grāmatas „3x9 Jāņi” prezentācijas pasākums, kas 19. jūnijā plkst.18.30 notiks Rīgas Tehniskās universitātes Mazajā zālē. Tikpat izzinošas un interesantas tikšanās solās būt 19. jūnijā plkst.17.30 Rakstniecības un mūzikas muzeja pasākumā „Dziesmu klade”, un „Svētku darbnīcā” Rīgas porcelāna muzejā, kur, sākot no 12. jūnija līdz pat Līgo dienai, laikā no plkst.12.00 līdz 15.00 varēs apgleznot dekoratīvus un praktiskus porcelāna izstrādājumus ar Līgo tēmai veltītiem dekoriem.

Iecienītajā Pārdaugavas kultūras pasākumu norišu vietā - Kalnciema kvartālā līdzīgi kā iepriekšējā gadā uz ielīgošanas pasākumu 22. jūnijā no plkst.16.00 līdz 22.00 aicinās Suitu sievas, kuras sniegs ne tikai koncertu ar saulgriežu dziesmām un ziņģēm, bet organizēs vainagu pīšanas un saules bumbu darināšanas darbnīcas, kā arī piedāvās kurzemnieku ēdienus. Plkst. 21.30 notiks koncertuzvedums „Jāņu nakts mistērija” ar instrumentālās grupas un jauniešu kora „Mūza” piedalīšanos.

Pirms svētkiem 22. jūnijā no plkst.9.00 līdz 17.00 ikviens varēs apmeklēt rīdzinieku un pilsētas viesu iecienīto Zāļu tirgu Doma laukumā.

Ielīgošanas pasākumus galvaspilsētā finansiāli atbalsta Rīgas dome.

Svinētāji ar detalizētāku pasākumu programmu var iepazīties arī interneta vietnē: http://www.kultura.riga.lv/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Kandavas Retro auto  - pavisam drīz!  Tukuma TIC
14 vietīgs Kandavas Retro auto, kurš vedīs jūs iepazīt Kandavas šarmantās un vēsturiskākās vietas. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.52713704sec.