"Izgudro Rīgu!" – piedzīvojums ģimenēm un bērniem

Rīgas svētku laikā svētdien, 2012. gada 19. augustā, Vērmanes dārzā notiek pasākums "Izgudro Rīgu", kas plānots kā  atgriešanās Hanzas savienības laikā. Vērmanes dārzs pārtaps par stilizētu Hanzas pilsētu ar krāšņi tērptiem iemītniekiem, ar teltīm, kurās darbosies radošas darbnīcas, un ielām, kuras mutuļos no mākslinieku priekšnesumiem, koncertiem, izrādēm un sacensībām gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Hanzas laikā ar kuģiem pārvadāja ne tikai preces, bet arī ziņas par sasniegumiem un izgudrojumiem. Tieši viduslaiku izgudrojumi (eļļas glezniecība, ķerra, šahs, autortiesības, papīrs utt.) tematiski savīs visus priekšnesumus un aktivitātes. No plkst. 12:00 Vērmanes dārzā paši jaunākie Rīgas svētku apmeklētāji varēs iejusties šajā viduslaiku atmosfērā, meistarojot karaļu un princešu kronīšus, darinot Hanzas kuģīšus, zīmējot, gleznojot un piedaloties dažādās atrakcijās.  

Līdztekus būs iespējams spēlēt dažādas viduslaiku spēles un sacensties veiklībā, kā arī mācīties kaligrāfiskai rakstīšanai uz "apliecinājumiem", satikt senās Rīgas iedzīvotājus un uzzināt daudz jauna. Parka teritorijā sanākušos visu dienu izklaidēs starptautiskus panākumus guvusī ceļojošā viduslaiku cirka trupa "Firebirds" no Ungārijas.

Savukārt Vērmanes dārza estrādē norisināsies apjomīga koncertprogramma. Plkst. 12:00 bērni tiek gaidīti uz neatkarīgā teātra izrādi "Sprīdītis" pēc Annas Brigaderes lugas motīviem, vēlāk gaidāma ungāru cirka "Firebirds" izrāde "Steam On", kas vēsta par trīs labsirdīgu laupītāju piedzīvojumiem. Ar īpašu viduslaiku šovu priecēs viens no Latvijas pazīstamākajiem burvju māksliniekiem Genādijs Paļčevskis.

Pēcpusdienā Vērmanes dārza estrādi pieskandinās mūzika: gregoriāniskos dziedājumus mūsdienīgā skanējumā piedāvās "Schola Cantorum Riga" un perkusiju meistars Rihards Zaļupe, bet plkst. 17:00 uzstāsies īpašie viesi – pasaulslavenais "Terem" kvartets no Sanktpēterburgas.

Pasākums "Izgudro Rīgu" Vērmanes dārza teritorijā un estrādē norisināsies 19. augustā no plkst. 12:00 līdz 18:00.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Terases atklāšanas ballīte ar Olgu Rajecku Hercogs Mārupe
Ierašanās no plkst. 18:30, vakariņu sākums plkst.19.00. Cena no personas 65,00 Eur, iekļaujot bagātīgas vakariņas. Vairāk info www.hercogi.lv | Skatīt vairāk
Latvija 65 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.05.2024 - 12.05.2024 Māmiņu dienas šokolādes meistarklase Tukuma TIC
Par godu Māmiņdienai Šokolādes muzejs Pūrē piedāvā ekskursiju ar meistarklasi - 12.maijā pulksten 12:00 | Skatīt vairāk
Kandavas Retro auto  - pavisam drīz!  Tukuma TIC
14 vietīgs Kandavas Retro auto, kurš vedīs jūs iepazīt Kandavas šarmantās un vēsturiskākās vietas. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 11.05.2024 Ekskursija-pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Dodies izzinošā ekskursijā - pārgājienā pa pilsētas centra alām kopā ar Ansi Opmani, kas ir viens no Dabas retumu krātuves dibinātājiem! | Skatīt vairāk
6 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43561316sec.