Rīgā tiks atklāts zinātkāres centrs bērniem "Zili Brīnumi"

Jau 2012. gada 10. septembrī durvis vērs pirmais zinātkāres centrs bērniem Rīgā - Zili Brīnumi. Zinātkāres centra ekspozīcija tapusi sadarbojoties Aldim Kalniņam un Bērnu zinātnes centram Z(in)oo no Cēsīm.

Zinātkāres centra Zili Brīnumi eksponāti būs iedvesmojoši un intriģējoši - tie ļaus paraudzīties uz lietām no cita skatu punkta. Šķībā istaba, kurā īsākais kļūs garāks, teslas spole, bioloģijas stūrītis, magnētiskais plastilīns un levitējošais ūdens ir tikai daži no daudzajiem interaktīvajiem eksponātiem.

Bērnu zinātnes centra Z(in)oo izveidotājs Pauls Irbins saka: "Pirms gada, atverot Z(in)oo Cēsīs, jau bija doma par zinātkāres centru arī Rīgā. Gada laikā gūtā apmeklētāju atsaucība tam ir apstiprinājums. Esmu pārliecināts, ka zinātkāres centrs Zili Brīnumi patiks ne tikai bērniem, bet arī bērnu vecākiem. Tā būs vieta kurā ikviens apmeklētājs - liels un mazs - noteikti vēlēsies atgriesties."

Zinātkāres centrā Zili Brīnumi būs izvietots arī teleskops caur kuru varēs redzēt Rīgas Gaili tuvplānā. Paralēli aktīvajai ekspozīcijai, centra telpās būs iekārtota arī spēļu istaba ar Varis Toys koka rotaļlietām, kuras ir ekoloģiskas, estētiskas un palīdz bērnu dabiskajai attīstībai. Būs arī Z(in)oo K(in)oo istaba, florbola laukums un mācību klase, kurā skolēnu klases un ģimenes varēs piedalīties interaktīvās nodarbībās par dažādām zinātnes jomām.

Iedvesmojšās bilžu grāmatas Zili Brīnumi autors Aldis Kalniņš saka: "Šis centrs ir turpinājums lielajai idejai, kas ielikta grāmatā – atraisīt lielos un mazos cilvēkos zinātkāri par pasauli, tehnoloģijām un sevi tehnoloģiju pasaulē. Skolu klasēm centrs dos papildus motivāciju mācīties. Ģimenēm tā būs vieta, kur jēgpilni pavadīt brīvo laiku."

Zinātkāres centrs Zili brīnumi būs atvērts no 10.septembra Galerijas Rīga 6.stāvā, Dzirnavu ielā 67. Centru varēs apmkelēt katru dienu no 12:00 līdz 20:00. Ieejas maksa 3.00 Ls, ģimenes biļete 10.00 Ls.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.zilibrinumi.lv un www.zinoo.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49186802sec.