Kultūras forumā "Baltā nakts" piedāvā vairāk nekā 60 projektus [1]

Rītdien, no 2012. gada 8. septembra vakara līdz 9. septembra rītam, Rīgā risinās mūsdienu kultūras forums "Baltā nakts", kas piedāvā apmeklēt, iesaistīties, līdzdarboties vairāk nekā 60 projektos. Tie tiek īstenoti gan pilsētas centrā, gan apkaimēs, un tajos tiek pārstāvētas dažādas mūsdienu mākslas jomas: koncerti, dzejas lasījumi, teātra un dejas performances, kino seansi, kā arī ir apskatāmas instalācijas un daudzi starpnozaru projekti.

Foruma devīze šogad ir "Uz paplātes". Tas notiek trīs daļās. Pēcpusdienā ikviens, bet jo īpaši jaunieši un ģimenes ar bērniem, tiek aicināti apmeklēt projektus sadaļā "Vakarēšana". No pulksten 23:00 līdz pulksten 4:00 rītā risinās pasākumi, ielūdzot rīdziniekus un pilsētas viesus uz "Pusnakts pusdienām". Savukārt no pulksten 4:00 līdz pulksten 6:00 rītā pirmo reizi Esplanādē plānots īpašs pasākums "Baltās brokastis", kad vēl nomodā esošie foruma apmeklētāji aicināti tikties īstās brokastīs un apspriest nakts laikā pieredzēto.

Visu nakti Esplanādē uzstāsies pazīstami dzejnieki un jaunās mūzikas grupas, savukārt Vērmanes dārzā varēs skatīties jaunākās latviešu kino filmas, bet Kronvalda parkā pie Kongresu nama varēs aplūkot instalācijas, tostarp "Baltās nakts" viesu – spāņu mākslinieku interaktīvu projektu "Labirints".

Savukārt Spīķeru kvartālā varēs aplūkot vairākas izstādes un noskatīties kino filmas, teātra un mūzikas priekšnesumus. Pārdaugavā dažādas aktivitātes norisināsies gan Kalnciema ielas kvartālā, gan uz AB dambja, gan Eduarda Smiļģa Teātra muzejā, gan Dienas Ābeļdārzā, gan Torņakalna baznīcā un citviet.

Miera ielas kvartālā apjomīga programma būs aplūkojama Tabakas fabrikā un vairākās kafejnīcās. Dažādas aktivitātes notiks arī Rīgas Centrāltirgū, VEF teritorijā un citviet.

Šogad mūsdienu kultūras forumā "Baltā nakts" piedalās 26 konkursa projekti, kas guvuši pašvaldības līdzfinansējumu, bet pārējie būs iniciatīvas projekti, kurus brīvprātīgi realizē gan individuāli mākslinieki un radošās organizācijas, gan uzņēmumi. Pērn mūsdienu kultūras forumā tika īstenoti 56 projekti, kurus piedāvāja sabiedriski aktīvi uzņēmumi, galerijas, klubi un kafejnīcas, kultūras centri un nevalstiskās organizācijas. Pasākumus apmeklēja ap 50 000 iedzīvotāju.

Forumu organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar aktīvākajām Latvijas kultūras organizācijām.

Papildinformācija par forumu "Baltā nakts" pieejama interneta vietnē: www.baltanakts.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Andris 09/06/2012 14:09 Būs jāaiziet

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47752285sec.