Lāčplēša dienu Rīgā atzīmēs ar plašu pasākumu programmu

Lāčplēša dienā, 11. novembrī, Rīgā paredzēta plaša pasākumu programma, kas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem sniegs iespēju piedalīties gan piemiņas pasākumos un tradicionālajā lāpu gājienā, gan apmeklēt vairākus bezmaksas koncertus, deju uzvedumus un izstādes Rīgas kultūras centros, muzejos un dievnamos.

Atceres pasākumi sāksies pulksten 9.00 ar Ekumenisko dievkalpojumu Doma baznīcā, pēc tam pulksten 11.00 notiks svinīgā vainagu nolikšanas ceremonija Rīgas Brāļu kapos. Dienas gaitā būs iespēja vērot Nacionālo bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas vienību militāro parādi pie Brīvības pieminekļa, piedalīties ziedu nolikšanas ceremonijā pie Oskara Kalpaka pieminekļa, kā arī piemiņas brīdī Sudrabkalniņā. No pulksten 17.00 līdz pat vienpadsmitiem vakarā notiks jau par tradīciju kļuvušais pasākums ''Brīvības cīnītāju gars cauri visiem laikiem'', kurā paredzēts lāpu gājiens no Rīgas Brāļu kapiem līdz 11. novembra krastmalai, kā arī Svētbrīdis pie Brīvības pieminekļa, koncerts Strēlnieku laukumā un uguns plosta palaišana Daugavā.

Lāčplēša dienai veltītie kultūras pasākumi notiks gan pilsētas centrā, gan apkaimēs. Vairāki koncerti būs Rīgas dievnamos. Pulksten 12.00 Jaunajā Svētā Ģertrūdes baznīcā, atzīmējot Andreja Eglīša simtgadi un Lūcijas Garūtas 110. gadadienu, atskaņos kantāti ''Dievs Tava zeme deg!''. Pulksten 14.00 Rīgas Svētā Jāņa baznīcā iedzīvotāji aicināti uz koncertu ''Ar zvaigžņu kluso gaismu'', bet pulksten 18.00 Svētā Pētera baznīcā  notiks koncerts ''Brīvība, kāds ir Tavs vārds?''. Vakarā, pulksten 19.00 Svētā Pestītāja baznīcā ikviens gaidīts koncertā ''Daugavmalā mierīgs vakars''.

Uz Lāčplēša dienai veltītu koncertu un kinoseansu ielūdz arī Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrs ''Mazā Ģilde''. Savukārt VEF Kultūras pilī rīdzinieki un pilsētas viesi gaidīti uz deju uzvedumu ''Izrakstīju goda kreklu'', bet Kultūras centrs ''Iļģuciems'' aicina uz  koncertu ''Mūžam mana Latvija''.

No pulksten 13.00 līdz 15.30 ikviens, bet jo īpaši ģimenes ar bērniem un jaunieši gaidīti Zaķusalā, kur pasākumā ''11. novembris – mūsdienu acīm'' būs iespēja apskatīt Pirmā pasaules kara un Latvijas Brīvības cīņu karavīru ekipējumu, piedalīties stafetē, iesaistīties viktorīnā un vērot seno cīņu demonstrējumus. Pulksten 14.30 Zaķusalā tiks izspēlētas Brīvības cīņu kaujas epizode.

Lāčplēša dienas atcerei veltītos pasākumus atbalsta Rīgas dome, pasākumu programma pieejama interneta vietnē www.kultura.riga.lv.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.riga.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


1st-studio.com
,


Jūrmalas TIC
,


Estravel Latvia
,


Biznesa augstskola Turība
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43802905sec.