Gaismas festivāls "Staro Rīga" aicina ikvienu kļūt par gaismas meklētāju

Gaismas festivāls Rīgā notiks jau piekto reizi – četrus vakarus no 2012. gada 15. līdz 18. novembrim pilsētā iedegsies teju 80 gaismas objekti.

"Šī gada festivāla tēma un aicinājums ir doties gaismas – patiesu vērtību meklējumos. Katram gaismas objektam ir sava leģenda, tāpēc ikviens aicināts uzkavēties pie tiem un izbaudīt pilsētu nesteidzīgā pastaigā," pauda nodibinājuma Rīga 2014 vadītāja un festivāla idejas autore Diāna Čivle. "Īpaša uzmanība šogad pievērsta festivāla apmeklētāju līdzdalībai: vairāki objekti nebūs iespējami un iedomājami bez apmeklētāju iesaistes."

Gaismas objekti iedegsies ik vakaru plkst. 18:00 un priecēs līdz plkst. 23:00. Īpaša festivāla diena būs 17.novembris, kad, pievienojoties starptautiskai akcijai, festivālā tiks atzīmēta Starptautiskā priekšlaicīgi dzimušo bērnu diena. 17. novembrī kopā ar Pārdaugavas izpilddirekciju tiks īstenota arī unikāla akcija Pārdaugavā pie Mārupītes, Slampes/Amulas/Kantora ielu krustojumā pie Skulptūru parka: ikviens ir aicināts atnest jebkādu gaismas objektu – spuldzīti, lāpu, laternu un kopīgi izveidot objektu Pagarinātā diena.

17. novembrī ieraudzīsim arī Latvijas Tiltu dāvanu valsts svētkos – izgaismotu Vanšu tiltu. Šis ir viens no objektiem, kas paliks arī pēc festivāla noslēguma un pilsētu krāšņos ilgtermiņā. Ilgtermiņā paliks arī Rīgas Doma baznīcas vitrāžu izgaismojums, Saules pulkstenis - Origo Universi stacijas laukumā pie tirdzniecības centra Origo un ar ielu vingrošanas rīkiem aprīkota vieta Stabu ielā.

Turpinot Eiropas kultūras galvaspilsētas radoši informatīvās telpas tradīcijas, Rīgas centrā pie Raiņa pieminekļa festivāla Staro Rīga laikā darbosies Esplanāde 2014.

No 14. novembra plkst. 16:00 Esplanāde 2014 gaidīs interesentus un festivāla dienās darbosies kā centrālais informācijas punkts, kurā ikviens varēs saņemt objektu karti un programmu, uzzināt visu par festivāla īpašajiem notikumiem, sabiedriskā transporta kustību un laika ziņām, kā arī lietot Lattelecom bezmaksas wi-fi. Arī pie Laimas pulksteņa un Rātslaukumā darbosies 1188 informācijas centri.

Šogad īpaši nozīmīga ir sadarbības partneru objektu programma, kas festivālu krāšņos ar lielākiem un mazākiem gaismas pārsteigumiem.

Staro Rīga organizatori sevišķu uzmanību pievērš jauniešu iesaistei, tāpēc festivāla programmā iekļauti jauniešu darbi un idejas, ko studenti kopā ar profesionāļiem radīja starptautiskajā seminārā Riga Think Tank. Vairāki studentu darbi iekļauti arī Siguldas Pilsētvides līdzdalības festivālā Nature/Urban/Future.

Domājot par ārvalstu viesu pārsteigšanu, viens no gaismas objektiem atradīsies lidostā Rīga, savukārt kafejnīcu maršruta gaismas objekti turpinās starot līdz nākamā gada 1. janvārim, tādējādi iepriecinot gan rīdziniekus, gan pilsētas viesus arī gadu mijas svētku laikā.

Staro Rīga rīko nodibinājums Rīga 2014, un festivāls ar īpaši krāšņu programmu būs arī viens no Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas notikumiem. Festivālu finansē Rīgas dome, festivāla partneris Lattelecom.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.54969883sec.