Rīgas domes vadība izvēlēsies pilsētas galvenās Ziemassvētku egles

Šodien, 2012. gada  22.novembrī, pulksten 12.30 Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un viņa vietnieks Andris Ameriks kopā ar Bērnu slimnīcas fonda vadītāju Lieni Dambiņu un uzņēmuma "Rīgas meži" pārstāvjiem dosies uz SIA "Rīgas meži" Olaines - Tīreļu mežniecību, lai pēc tradīcijas, kopā ar žurnālistiem izvēlētos  pilsētas Ziemassvētku egles.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šogad domes vadība izvēlēsies trīs Ziemassvētku egles. Viena no tām, kā parasti, atradīsies Doma laukumā, savukārt otra šogad tiks novietota 11. novembra krastmalā (tuvāk Akmens tiltam), bet trešo uzstādīs Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pagalmā, Vienības gatvē 45.

Ziemassvētku egle bērnu slimnīcai tiks dāvināta "Saulaino dienu" labdarības akcijas  ietvaros. Akcijas mērķis ir rekonstruēt slimnīcas vēsturiskā korpusa pirmo stāvu atbilstoši hematoonkoloģijas pacientu vajadzībām, lai mazajiem pacientiem nevajadzētu mērot ceļu no vienas ēkas, kur atrodas palātas, uz citu, kur atrodas procedūru kabineti. Šogad labdarības akcijā iesaistījās arī Rīgas dome.

Kā atzina Liene Dambiņa, Bērnu slimnīcai šobrīd ļoti nepieciešams ik viena atbalsts, tāpēc ar prieku uzņemta ziņa, ka Rīgas dome nākusi palīgā un iesaistījusies labdarības akcijā: "Ziemassvētkos visiem gribas būt mājās, taču diemžēl dažiem bērniem šajā laikā nākas atrasties slimnīcā. Tādēļ mēs centīsimies svētku sajūtu radīt gan slimnīcas āra teritorijā, gan katrā nodaļā."

Šogad skaistākās egles tiks meklētas SIA "Rīgas meži" Olaines - Tīreļu mežniecības teritorijā, Tīreļu iecirknī, gandrīz pie pašas mežniecības robežas, starp Cenu tīreli un Gailīšu purvu, kur aug 16 metru augstas un 50 gadus vecas egles. Koki, kas aug šajā teritorijā, savulaik tikuši stādīti speciāli Slokas celulozes fabrikas ražošanas vajadzībām. Mežs te kopts šaurās joslās, kuras tagad veido vecāku un jaunāku egļu audzes. Blakus atrodas vecas pļavas, kas vēlāk apstādītas un aizaugušas ar mežu.

Tagad vecākajās meža joslās augošo egļu stumbru caurmērs sasniedz 36 cm, bet vainags kļuvis pietiekami skaists un izcils, lai tās varētu kļūt par Ziemassvētku lielajām eglēm, kas rotās Rīgas laukumus un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pagalmu.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus, kas vēlas piedalīties pasākumā, līdz pulksten 12.30 Strēlnieku laukumā gaidīs autobuss (dzeltens midibuss). Lūgums izvēlēties pasākumam un gadalaikam atbilstošu apģērbu. 

Vairāk informācijas interneta vietnē www.riga.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Estravel Latvia
,


Dome Hotel
,


Nikos Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67343807sec.