Degustē ķengura gaļu un 20 tūkstošus eiro vērtu rumu

Trešdien, 2012. gada 5. decembrī, viesnīcā Grand Palace Hotel norisinājās pasaulē dārgākā ruma Legacy by Angostura degustācija. Smalkās vakariņās, degustējot vairākus augstvērtīgus ruma dzērienus, piedalījās jūras braucēji un ruma mīļotāji Māris Gailis un Jānis Vaišļa, Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars, modes dizainere Natālija Jansone, plastikas ķirurgs Jānis Zaržecki un māksliniece Indra Sproģe, un citi sabiedrībā pazīstami viesi.

Vakara gaitā viesiem tika pasniegti trīs ēdieni un tiem pieskaņoti ruma dzērieni – Angostura 1919, Angostura 1824 un Legacy by Angostura. Kā interesants pārsteigums tika piedāvāts ar pikanto ķengura fileju, papaiju un karija mērci pildīts kokosrieksts. Ekskluzīvo, 20 tūkstošus eiro vērto rumu viesiem vakara kulminācijā piedāvāja uzņēmuma MV Latvia sadarbības partneris Aurimas Abromavičius. Uzņēmums MV Latvia ir degustācijas organizētājs un oficiālais Angostura pārstāvis Latvijā.

Kā komentēja Aurimas Abromavičius, pasaulē vērtīgākais rums Legacy by Angostura tika radīts, lai svinētu Trinidadas un Tobago piecdesmito gadadienu. Lai pagatavotu šo ekskluzīvo rumu, tika izmantoti vairāki reti un dārgi ruma dzērieni, kurus sajaucot kopā, tapa Legacy by Angostura. Ar šo ekskluzīvo dzērienu Angostura prezentē gandrīz divi simti gadu lielo destilēšanas un ruma gatavošanas pieredzi, kura mantota no Zīgertu un Fernandesu dzimtām.

MV Latvia dāvanā viesiem pasniedza iesaiņotas kristāla glāzes, no kurām viņi pirms brīža bija baudījuši dārgāko rumu pasaulē. Glāzes īpašā forma saglabāja ruma aromātu un ļāva atmiņas no īpašā pasākuma aiznest mājās. Modes dizainere Natālija Jansone mājās devās ņemot līdzi ne tikai kristāla glāzi, bet atstājot tajā arī neizdzertu ekskluzīvo rumu Legacy by Angostura, lai iepriecinātu vēl kādu.

Rums piesātinātā mahagonijas krāsā ar zeltainu vara nokrāsu Legacy by Angostura ir pasaulē visdārgākais, tas ir gatavots no īpaša septiņu šīs šķirnes visizmeklētāko un dārgāko rumu maisījuma. Izgatavošanas process tiek pilnībā veikts ar rokām – sākot ar ruma maisījuma sagatavošanu, līdz iepakojuma izstrādei, kas ir pasaules dārgākā ruma nosaukuma vērts. Vienas šī ruma pudeles vērtība ir 20 000 eiro, pasaulē ir tikai 20 šādas pudeles.

Ekskluzīvais Legacy by Angostura ir smalki izstrādāts un īpaši vienmērīgs Trinidadas rums ar kompleksu harmoniski sabalansētu aromātu un smaržu apvienojumu. Nobaudot rumu Legacy by Angostura ir skaidrs, ka tam ir  labi sabalansēta un viegla augļu pirmgarša ar karameļu un apelsīnu piesitienu un biezu, mazliet eļļainu tekstūru, kas ir raksturīga Trinidadas rumu veidiem. Ilgi paliekošajā pēcgaršā ir jūtamas viegli medainas notis, jo pamatā ir krēmīgās vaniļas un saldā apelsīna piesitieni, kas paliek mutē kā garšas pēdējās atmiņas.

Īpašā ruma Legacy by Angostura kaste sastāv no piecām sastāvdaļām –kristāla karafes, sudraba un kritāla veidota karafes aizbāzņa, gravētas sudraba karafes aploces, sarkana teļādas futlāra un maciņa ar informārciju par rumu. Katra iepakojuma izgatavošanai nepieciešamas 56 stundas rūpīga roku darba.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.prospero.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 15.05.2024 Māmiņdiena Liepājā Liepājas reģiona TIB
12. maijā no 12:00 līdz 15:00 Liepāja aicina svinēt Mātes dienu Romas dārzā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 11.05.2024 Sējas svētki Ausekļu dzirnavās! Bauskas TIC
Baudi notikumiem bagātu dienu Ausekļu dzirnavās! | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Daugavkrasti
,


Grand Palace Hotel
,


Park Hotel Latgola
,


Hotel Jūrmala SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.89770889sec.