LNMM aicina uz Miķeļa Fišera izstādes noslēguma pasākumiem

2013. gada 20. janvārī:

pulksten 15:00 "Sarunas muzejā": tikšanās ar mākslinieku Miķeli Fišeru

pulksten 16:00 "Ars Rezumē": mūziķa Error eksperimentālās skaņu mākslas priekšnesums "Megamatter Mix"

20. janvāris

pulksten 15:00 un 16:00 LNMM izstāžu zāle Arsenāls, Torņa iela 1, Rīga

Miķeļa Fišera personālizstādes "Lielviela" pēdējā dienā, svētdien, 20. janvārī, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē Arsenāls (Vecrīgā, Torņa ielā 1) skatītājiem tiks piedāvāti divi mistiski gleznieciski - muzikāli pasākumi: pulksten 15:00 programmas "Sarunas muzejā" ietvaros – tikšanās ar darbu autoru Miķeli Fišeru, pulksten 16:00 – eksperimentālās mūzikas priekšnesums "Megamatter Mix" noslēpumainā noise ambient skaņraža Error (Aldis Ozols) sniegumā.

"Sarunas muzejā": tikšanās ar mākslinieku Miķeli Fišeru

pulksten 15:00

Atsaucoties uz lielu apmeklētāju interesi par Miķeļa Fišera izstādi un daiļradi, 20. janvārī pulksten 15:00 tiek rīkota vēl viena tikšanās ar mākslinieku, kurš atkal ir gatavs uzņemties gida lomu ceļojumā pa dažādām alternatīvajām realitātēm. Maršrutā ietilpst Zemes ekstrēmo ezotērisko ainavu apmeklējums, apziņu paplašinošas šamaniskas vīzijas, tikšanās ar mītiskām un sirreālām būtnēm, pelde Lielo Kosmisko Paradoksu vannās. Gleznās un objektos risinātās tēmas ataino mākslinieka pastāvīgo interesi par nezināmo un pārdabisko – NLO, sazvērestības teorijām, mistiskām pasaules spēka vietām, ezotēriem procesiem un cilvēka noslieci tiem ticēt.

Apmeklētāji, kuri atnāks uz "Sarunu muzejā" ar Miķeli Fišeru, kļūs par aizraujošas ekskursijas dalībniekiem, kura ikvienu iegremdēs īpatnējā sapņu un vīziju pasaulē, kas paveras pašam māksliniekam. Rūpīgi aplūkojot ekspozīciju un klausoties autora stāstījumu par sevi un viņa komentārus darbiem, skatītāji uzzinās interesantus maz zināmus un visai fantastiskus faktus par savu planētu, uz kuras mēs dzīvojam, par Visumu un cilvēka fizisko un garīgo vietu tajā. Kopā mēģināsim nonākt mākslinieka fiksēto tēlu dimensijā, ieraudzīt nereālu realitāti un izjust tās vilinošo spēku, kas liek mums uz kādu brīdi apstāties un paskatīties uz eksistences jautājumiem caur Miķeļa Fišera daiļrades prizmu.

Nāciet, skatiet, apbrīnojiet, salīdziniet, uzdodiet jautājumus, veidojiet un izsakiet savu viedokli! Aicināti visi! Mēs Jūs gaidām!

Dalības maksa: ieejas biļete izstādē.

"Ars Rezumē": eksperimentālās skaņu mākslas priekšnesums "Megamatter Mix". Mūzikis Error

pulksten 16:00

Savukārt pulksten 16:00 pēdējo izstādes "Lielviela" apskates dienu noslēgs mūziķa Error uzstāšanās ar eksperimentālās skaņu mākslas priekšnesumu "Megamatter Mix", kas tapis īpaši projekta noslēgumam un būs oriģināls tematisks papildinājums ekspozīcijai.

Miķeļa Fišera darbus caurstrāvo citu pasauļu fascinējums, personīgās emocijas un pārdzīvojumu atmiņas. Dažādajās alternatīvajās realitātēs sastopamās mītiskās un sirreālās būtnes – briedis, čūskas, Riekstkodis, lāpstasgalva, kritušie eņģeļi un citu planētu iemītnieki – jūt, domā, dusmojas un viļas tāpat kā cilvēki uz Zemes. Tēlu dzīvi gleznās pavada vientulības un nesapratnes sajūtas, kas raksturo arī noise un dark ambient mūzikas stilus. Eksperimentālās mūzikas raksturojošie elementi – trokšņi, signāli – papildina izstādes instalāciju "Pēdējie Apaļā galda bruņinieki meklē Svēto grālu" (2010), kur cilvēka varaskāres un iznākuma neizbēgamības nomācošās sajūtas vizualizē delfīnu monotonās skaņas.

Abu mākslinieku sadarbība iepazīstama visu izstādes laiku, jo mūziķis Error veidojis muzikālo pavadījumu Miķeļa Fišera lielformāta gleznai "Oficieru balle ar citplanētiešiem par godu Osamas bin Ladena nogalēšanai Jaunās Švābijas velvju zālē"" (2011). Gan minētā kompozīcija, gan Error daiļrade kopumā iemieso melanholijas un izolācijas izjūtas, kas tuvas izstādes "Lielviela" gleznu noskaņai. Autorus vieno radikāli neortodoksāls pasaules redzējums un skatījums uz "alternatīvajām realitātēm", kur Error eksistenciālā skaņas dimensija organiski papildina citādo Visumu, ko savos darbos attēlo Miķelis Fišers.

Mūziķis Error (Aldis Ozols) pārstāv eksperimentālās skaņu mākslas lauku un kopš 1996. gada ir viens no pašmāju avangarda mūzikas popularizētājiem. Kompozīcijās autors iemieso plašu emociju spektru, balansējot starp nopietnību un ironiju, starp izmisumu, skumjām, vienaldzību un iedziļināšanos. Pateicoties ironiskajai skaņrades pieejai, 1990. gadu beigās darbi ieguvuši pretrunīgu skatījumu, radio evaņģēlistu runu fragmentus sintezējot ar popmūzikas skaņām. Mākslinieks vairākkārt sadarbojies ar citu jomu mākslas pārstāvjiem, radot darbiem muzikālo dizainu un īstenojis plašu uzstāšanās pieredzi kā Latvijā, tā citur Eiropā.

Aicinām izstādes iepazīšanu un baudīšanu tās apskates pēdējā dienā noslēgt ar avangarda mūzikas skaņām!

Ieeja uz muzikālo priekšnesumu ir bez maksas.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.lnmm.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45312905sec.