Turība: Pasākumu organizēšanas bizness attīstās un ieņem nozīmīgu vietu valsts ekonomikā

2013. gada 14. martā Biznesa augstskolas Turība Biznesa inkubatora telpās norisinājās diskusija "Izaicinājumi un iespējas pasākumu organizēšanas biznesā". Diskusiju vadīja SIA "Baltic Vision Riga" izpilddirektors un valdes loceklis Ēriks Lingebērziņš.

Kā diskusijas "Izaicinājumi un iespējas pasākumu organizēšanas biznesā" ekspertes tika pieaicināta Brigita Rozenbrika - koncertaģentūras FBI direktore un Jana Kalniņa - Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, kultūras pasākumu un projektu vadītāja. Diskusijā piedalījās Turības Lietišķo un rekreatīvo pasākumu vadības studiju programmas studenti un citi interesenti.

Nesen atvērtajā Turības biznesa inkubatorā tika diskutēts par pasākumu organizēšanas biznesu, lielākajiem izaicinājumiem, problēmām, sasniegumiem un aktualitātēm.

Gan Brigita Rozenbrika, gan Jana Kalniņa uzsvēra, ka pasākumu organizēšanas bizness piedzīvo izaugsmi, atveseļojas no ekonomiskās krīzes ietekmes un ieņem nozīmīgu lomu valsts ekonomikā. Ekspertes uzsvēra, ka pasākumu pasūtītāju vēlmes kļūst konkrētākas, līdz ar to arī pasākumi – kvalitatīvāki. "Korporatīvo pasākumu tematika kļūst pārdomātāka, pasākumi kļuvuši piepildītāki un interesantāki, tiek domāts par detaļām. "Treknajos" gados korporatīvo pasākumu organizēšanā vērota tendence – jo dārgāk, jo labāk. Šobrīd pats svarīgākais ir pārdomāta tematika," informē Jana Kalniņa. Turpina Brigita Rozenbrika: "Agrāk mūziķi korporatīvos pasākumus uzskatīja par piepelnīšanās veidu, tāpēc kritās to uzstāšanās kvalitātes līmenis. Pozitīvi, ka šobrīd arī tas mainās uz pozitīvo pusi."

Atbildot uz jautājumu par jauno profesionāļu ieiešanu pasākumu organizēšanas biznesā, Brigita Rozenbrika mazliet ironizē: "Ja gribat rīkot pasākumu, padomājiet par pasākumu organizēšanas biznesu, varbūt vēlme pāries… Lai strādātu pasākumu organizēšanas biznesā, jāsaprot, ka katram sīkumam ir jābūt labi izplānotam, katrs darbs ir jāizdara ar vislielāko precizitāti. Jāielāgo, ka pasākumu organizēšanas komandas vājākais posms parāda cik stipra ir komanda kopumā." Jana Kalniņa jaunajiem speciālistiem iesaka: "Pret visu, ko dariet, attiecieties ar lielāko atbildību, plānojiet darba procesu detalizēti. Jāielāgo, ka katrs pasākums, ko veidosiet, radīs priekšstatu par jums, tāpēc katrs darbs jādara ar lielu atbildību, jo katra kļūda tiks pamanīta un izplatīsies ļoti ātri."

Brigita Rozenbrika ir organizējusi tādu pasaules mēroga mūziķu koncertus, kā Stings, Rammstein, Lady Gaga un citi. Brigita Rozenbrika norādīja uz lielu problēmu gan Latvijas biznesa tūrisma vidē, gan pasākumu organizēšanas jomā, proti, trūkst telpu, kur rīkot pasākumus 2000 līdz 2500 cilvēku skaitam, tādēļ nākas atteikt daudziem labiem māksliniekiem. Diemžēl ir gadījumi, kad jāatsaka māksliniekiem, jo nav iespējams izpildīt mākslinieku prasības, piemēram, šī iemesla dēļ Latvijā nebūtu iespējams organizēt īru grupas U2 koncertu, jo mūziķu skatuve ir 70 metru diametrā, ko Rīgā nav kur novietot - jo gan Mežaparka Lielā estrāde, gan 11. novembra krastmala ir par mazu.

Domājams, ka ekspertes iedrošināja un iedvesmoja Turības studentus turpmākai izaugsmei un mērķu sasniegšanai pasākumu organizēšanas biznesā. Pozitīvi, ka Biznesa augstskolas Turība Starptautiskās tūrisma fakultātes lietišķo un rekreatīvo pasākumu vadības programma ir Baltijas valstīs pirmā visaptverošā pasākumu vadības bakalaura studiju programma, līdz ar to secināms, ka Latvija ir piemērota vieta gan pasākumu vadības studijām, gan pasākumu organizēšanas biznesa attīstībai.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.turiba.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Biznesa augstskola Turība
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


View Restaurant & Lounge
,


Jurmala Golf Club & Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46896005sec.