Līgo svētkos iedzīvotājus priecēs Maestro Raimonda Paula koncerts 11. novembra krastmalā

Līgo vakaru rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti pavadīt 11. novembra krastmalā pasākumā "Līgosim Krastmalā!", kuram īpašu programmu gatavo Maestro Raimonds Pauls.

"Programmu esam sagatavojuši ar pašmāju mākslinieku piedalīšanos, tajā skaitā jaunajiem aktieriem, un svētku pārsteigumam programmā iekļauta arī tautā zināmu un mīlētu mākslinieču - Laimas Vaikules un Marijas Naumovas uzstāšanās. Koncertu veidojam tā, lai cilvēkiem gribētos dejot, dziedāt un priecāties, mēģināsim radīt jautru noskaņu gan rīdziniekiem, gan pilsētas viesiem un arīdzan tūristiem," tā šā gada Līgo vakara programmu ceturtdien preses konferencē raksturoja Maestro Raimonds Pauls.

Savukārt Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs uzsvēra: "Man ir prieks, ka jau otro gadu mums ir izdevies pierunāt Maestro Raimondu Paulu piedalīties Līgo svētku programmā Krastmalā, jo mēs patiesi varam lepoties ar Maestro sagatavoto koncertprogrammu pērnajā gadā un esmu gandarīts, ka rīdziniekiem un pilsētas viesiem bija iespēja baudīt ļoti labu koncertu Līgo vakarā."

Rīgā 23. jūnijā jau tradicionāli līgotāji būs gaidīti 11. novembra krastmalā, kur pasākumā "Līgosim krastmalā!" darbosies pušķošanās un rotaļu sēta, kā arī divas skatuves, un iedzīvotāji varēs baudīt kultūras programmu ar Latvijas teātru aktieru piedalīšanos. Arī šogad, līdzīgi kā pērn, savu īpašo Līgo vakara koncertprogrammu ar populāru dziedātāju piedalīšanos sagatavojis Maestro Raimonds Pauls. Pasākuma apmeklētāji varēs lustēties, piedaloties rotaļās un aktivitātēs, sacenšoties, dziedot, dancojot un baudot Jāņu mielastu jau no plkst. 17.00 pēcpusdienā līdz pat rīta gaismai.

23. jūnijā un 24. jūnijā sabiedriskais transports Rīgā kursēs bez maksas, un 23. jūnija naktī tas kursēs visu nakti.

Jāņu svinēšana tautiskās noskaņās kā allaž būs arī Dzegužkalnā, kur kopā ar Jāņu māti un Jāņu tēvu, "Iļģiem", "Auļiem", "Rīgas Danču klubu" un citiem varēs iepazīt Līgo tradīcijas un rituālus.

Sagaidot Līgo svētkus, Rīgā jau no 18. jūnija notiks vairāki ielīgošanas pasākumi un 21. jūnijā - tradicionālais Zāļu tirgus Doma laukumā. Īpašs pasākumu cikls "Saulgriežu ugunis Rīgas kalnos", kas jau kļuvis par labu tradīciju, tiks organizēts arī šogad. 18. jūnijā ikviens aicināts uz Torņakalnu, kur J. Akuratera un O. Vācieša muzeja dārzā varēs ielīgot kopā ar Ivetu un Vidvudu Medeņiem un folkloras kopu "Skandinieki". 19. jūnijā Jāņu iedancošana notiks Dzegužkalnā kopā ar Ilgu Reiznieci un "Rīgas Danču klubu". 20. jūnijā Āgenskalnā, E. Smiļģa Teātra muzejā uz ielīgošanu gaida "Hāgenskalna muzikanti", savukārt 21. jūnijā Čiekurkalnā - vasaras gadatirgū varēs lustēties kopā ar Baumaņu ģimenes kapelu. Šajā pašā dienā ielīgošanas pasākums kopā ar folkloras kopām "Dandari", "Krulla" un Čiguzis" notiks arī Grīziņkalnā.

20. jūnijā ielīgošanas pasākums ar Jāņu dziesmām, vainagu pīšanu, siera siešanu, rotaļām un dančiem folkloras kopu pavadībā notiks pašā Rīgas centrā – Bastejkalnā. Jāņu ielīgošana kopā ar mūziķiem un dejotājiem paredzēta arī Ķengaraga parkā. Sadziedāšanās un sadancošanās ar Jāņu rituālu pārzinātājiem gaidāma Kultūras centra "Iļģuciems" pagalmā.

21. jūnijā rīdzinieki un pilsētas viesi gaidīti tradicionālajā Zāļu tirgū Doma laukumā, kur varēs iegādāties amatnieku un tautas lietišķās mākslas izstrādājumus, kā arī lauksaimniecības produktus, Jāņu zāles un vainagus. Šajā dienā īpaša ielīgošanas programma gaidāma Kultūras pils "Ziemeļblāzma" parkā, kur piedalīsies bērnu, jauniešu un vidējās paaudzes kolektīvi, folkloras kopas, koklētāji un pantomīmas aktieri. Pasākums notiks arī pļaviņā pie Kultūras un atpūtas centra "Imanta" - ar vairāku koru, deju kolektīvu un vokālās grupas piedalīšanos – un to noslēgs zaļumballe, kurā spēlēs grupa "Lauku muzikanti".

Līgo svētku noskaņās pasākumi notiks arī vairākos Rīgas muzejos, Rīgas Centrālās bibliotēkas Imantas filiālbibliotēkā un Rīgas Tehniskās universitātes Lielajā zālē.

Ielīgošanas un Līgo svētku pasākumus atbalsta Rīgas dome, informācija par pasākumu norises vietu un laiku pieejama interneta vietnē: www.kultura.riga.lv un pa tālruni uzziņu dienestā "1188".


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.93137383sec.