ES māja aicina uz Horvātijas kino vakaru

2013. gada 1. jūlijā Horvātija kļūs par 28. Eiropas Savienības (ES) dalībvalsti, un par godu šim notikumam ES māja (Aspazijas bulvārī 28) piedāvā noskatīties vienu no Horvātijā populārākajām filmām “Tko pjeva, zlo ne misli” (aptuvenais tulkojums latviešu valodā: kurš dzied, tas nedomā ļaunu). Seansa sākums – pirmdien, 1.jūlijā, pulksten 18:00.

"Horvātija, tāpat kā savulaik Latvija, ir paveikusi lielu darbu, lai pievienotos Eiropas Savienībai. Ceļā uz ES ir arī citas bijušās Dienvidslāvijas valstis, un tas nozīmē, ka, par spīti grūtībām, ES kā pasaulē unikāls valstu klubs savu pievilcību nav zaudējis," saka Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka.

Komēdija "Tko pjeva, zlo ne misli" uzņemta 1970.gadā un kļuvusi par vienu no horvātu iemīļotākajām filmām. Tā balstīta uz horvātu rakstnieka Vjekoslava Majera stāstu par mazā zēna Pericas piedzīvojumiem. Filma būs skatāma horvātu valodā ar subtitriem angļu valodā.

Pirms filmas seansa paredzēta tikšanās ar biedrības "Balkānu zieds" pārstāvjiem Solvitu Baumani-Jendroku un Imantu Baumani. Šī organizācija īsteno dažādus kultūras apmaiņas projektus. Apmeklētājiem pasākuma laikā būs iespēja nobaudīt arī Horvātijas tradicionālos ēdienus un dzērienus.

2011. gada 9. decembrī Horvātija un Eiropas Savienība parakstīja pievienošanās līgumu, kas paredzēja, ka veiksmīgas ratifikācijas gadījumā 2013. gada 1. jūlijā tā kļūs par 28. Eiropas Savienības dalībvalsti. Kopš 2009. gada 1. aprīļa Horvātija ir NATO dalībvalsts.

Par filmu

Filmas darbība risinās 1930.-tajos gados Zagrebā. Jaunā un pievilcīgā Ana Safraneka sāk justies nelaimīga savā laulībā ar gados vecāko vīru  Franjo. Pēc ģimenes ceļojuma viņas sirdi iekaro apburošais Fulira kungs, kurš pēc atgriešanās Zagrebā sāk apciemot Anu. Arī Anas māsai Minai, kura ir vecmeita, patīk Fulera kungs, un Anas vīram Franjo rodas ideja viņus saprecināt. Anas un Franjo mazais dēlēns Perica tikmēr vēro visus šos piedzīvojumus…

Tā kā vietu skaits ir ierobežots, aicinām interesentus pieteikties jau iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi [email protected] vai zvanot pa tālruni 67085445.

Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53393102sec.