Autors: Daiga Bazule/Ilze Kešāne
Avots: BalticTravelnews.com
Senatnē dziedniekiem esot bijis teiciens: "Tajā mājā, kurā ēd zemenes, ārstiem nav ko darīt."
Vasaras garšīgākā nodarbe, protams, ir zemeņu un citu ogu ēšana un to saglabāšana ziemai. Viena no vietām, kur atrast šos vasaras labumus, ir Rīgas Centrāltirgus.
Reklāma
Cenas zemenēm no Polijas un Latvijas svārstās no 1,10 Ls līdz 2,20 Ls. Ievestie ķirši no Spānijas, Ungārijas un Polijas atrodami sākot no 1,40 Ls līdz 2,40 Ls. Avenes no Spānijas un Polijas tiek pārdotas sākot no 1,10 Ls līdz 2,20 Ls. Mūsu pašu melleņu cena svārstās ap 2 Ls.
Travelnews.lv novēroja, ka cenas krītas katru dienu (salīdzinot ogu cenas 2. un 3. jūlijā). Piedāvājums ir plašs un ikviens var atrast savam maciņam un vēlmēm atbilstošus gardumus.
Protams, vislabāk ogas ēst svaigā veidā, bet ņemot talkā dažādas receptes varat uzbur kārumus, kas pārsteigs gan pašus, gan ciemiņus.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.