Cēlās lilijas būs skatāmas Latvijas Dabas muzejā

Latvijas Dabas muzejā no 2013. gada 18. līdz 21. jūlijam būs aplūkojama biedrības "Lilium Balticum" organizētā izstāde "Cēlās lilijas".

Izstādē varēs aplūkot plašu liliju šķirņu klāstu – aptuveni 150 – īpaši izceltas tiks trompetlilijas un OT grupas ziedi. Pasargājot trompetlilijas no pavasara salnām, jūlijā to majestātiskais daiļums apbur ikvienu puķu mīļotāju. Skaistuma noslēpums ir to radīšanā, kurā izmantota arī Lilium regale – populārais karaliskais augs ar trompetes formas ziediem. Savukārt OT grupa pārsteidz ar milzīgajiem, plaši atvērtajiem ziediem košās krāsās un valdzina ar patīkamu smaržu.

Šogad Dabas muzejā lilijas apskatei sarūpējuši selekcionāri Guntis Grants, Antra Balode, Dāvids Hercbergs, Andris Krūmiņš un citi. Speciālisti no biedrības "Lilium Balticum" atzīst, ka ārvalstu audzētāji aizvien vairāk interesējas par mūsu lilijām. Vietējo selekcionāru pieredze un veikums ir bagātība, ko novērtē ikviens puķkopis. Piemājas dārziem piemērotās šķirnes, kas būs ilgmūžīgas un noturīgas pret slimībām, visplašāk selekcionē un audzē tieši Latvijā, tāpat tās ir populāras arī Vācijā, ASV un Kanādā. Mūsu zemi var dēvēt par liliju lielvalsti, jo vietējie speciālisti regulāri tiek aicināti lasīt lekcijas, dalīties pieredzē un iepazīstināt ar saviem jaunākajiem veikumiem dažādās pasaules malās.

Jau par tradīciju ir kļuvusi izstādes skaistākā zieda noteikšana, tādēļ arī šoreiz apmeklētāji tiks aicināti izvēlēties savu simpātiju un balsot. Šī iniciatīva ir iespēja katram no mums būt piederīgam populārākās lilijas audzētāja sumināšanā, kuram tiks pasniegts biedrības "Lillium Balticum" ceļojošais slavas kauss.

Izstādē audzētāji sniegs padomus ikvienam interesentam liliju kopšanā un ieteikumus kolekcijas veidošanā, apmeklētāji varēs iegādāties un pasūtīt liliju sīpolus, kā arī iepazīties ar jaunākajiem katalogiem.

Izstādes atklāšana notiks 18. jūlijā plkst. 11:00

Latvijas Dabas muzeja 2. stāva izstāžu zālē.

Izstādes darba laiks:

C. – no 10:00 līdz 19:00

Pk., S., Sv. – no 10:00 līdz 17:00

Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.30298305sec.