Pie Brīvības pieminekļa notiks brīvdabas opermūzikas koncerts "No Kurzemes hercoga līdz Vāgneram"

Rīgas svētkos piektdien, 2013. gada 16. augustā, pulksten 21.00 pirmo reizi pie Brīvības pieminekļa notiks opermūzikas koncerts, kurā uzstāsies Latvijā un pasaulē pazīstami mākslinieki – solisti Liene Kinča, Evija Martinsone, Egils Siliņš, Rīgas kamerkoris "Ave Sol", Latvijas Nacionālās operas koris un "Svētku orķestris". Koncerta mākslinieciskais vadītājs un diriģents ir Andris Veismanis. Programmā iekļauti ar Latvijas teātra vēstures lappusēm saistītu pasaulslavenu un mazāk pazīstamu komponistu spilgtākie skaņdarbi. Programmas kodolā – mūzika, kas savulaik skanējusi Kurzemes hercoga galmā un Riharda Vāgnera operu lappuses. Koncerta rīkotāji sola ka tas būs īsts baudījums ikvienam klausītājam, pateicoties arī krāšņajai scenogrāfijai, gaismu un mūzikas saspēlei.

Koncerta programmā iekļautās mūzikas autoru vidū prieks redzēt diemžēl reti atskaņotos savulaik ar Kurzemes hercoga kulturāli augstvērtīgo galma dzīvi saistītos kungus - Feihtneru un Hilleru, kuru skatuves darbu izrādīšana rotāja hercoga un viņa ģimenes svētkus. Mocarta, Vēbera un Kreicera operu fragmenti ir atgādinājums par to, ka jau kopš 18. gadsimta beigām daudzi Eiropā slaveni skatuves opusi drīz pēc to pirmizrādīšanas metropolēs nokļuva arī uz Rīgas Vācu teātra skatuves, tātad rīdzinieki sava kultūras apvāršņa paplašināšanas jomā gāja soli solī ar citu Eiropas pilsētu mākslas baudītājiem. Visbeidzot Vāgners - operas milzis, kurš karjeras pašā sākumā kā vēl praktiski nepazīstams kapelmeistars pagodināja Rīgu, prasmīgi slīpējot mūsu toreizējā opernama kora un orķestra meistarību.

Koncertu vadīs Dita Lūriņa – Egliena un Orests Silabriedis.

Ar pilnu svētku programmu var iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē: www.rigassvetki.lv

Svētkus rīko Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas Brīvostas pārvaldi, Rīgas Tūrisma Attīstības Biroju, organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar pasākumu veidotājiem – organizācijām, uzņēmumiem un sabiedriskām organizācijām. Informatīvi atbalsta: 1188 uzziņu dienests, mediju grupa "Mix Media Group" un izdevniecība "Rīgas Viļņi".

Aktuālajām ziņām svētku dienās varēs sekot līdzi pilsētā izvietotajās informatīvajās teltīs un sociālajos tīklos: www.twitter.com/rigassvetki, www.facebook.com/RigasSvetki, www.draugiem.lv/RigasSvetki

Svētku dienās 17. un 18. augustā pilsētas sabiedriskais transports būs bez maksas.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59137988sec.