Vērienīgākie lauksaimnieku un mežsaimnieku svētki "Lauki ienāk pilsētā" Rīgā šajā sestdienā

Sestdien, 2013. gada 14. septembrī, Krasta ielā pie Spīķeriem notiks projekta "Lauki ienāk pilsētā" kulminācijas pasākums. Pasākuma atklāšanā, pulksten 11.00, piedalīsies Latvijas valsts prezidents Andris Bērziņš, zemkopības ministre Laimdota Straujuma, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, un nodibinājuma "Fonds Latvijas lauksaimniecības attīstībai" valdes priekšsēdētājs Rihards Krastiņš.

Pasākuma "Lauki ienāk pilsētā" mērķis ir popularizēt lauksaimniecību un lauku vidi, Latvijas izcelsmes produktus, pakalpojumus un izglītību. Pasākums plānots pilsētas iedzīvotājiem un viesiem, jo īpaši bērniem un jauniešiem, kuri ikdienā nesastopas ar lauku vidi. Viens no „Lauki ienāk pilsētā” virsuzdevumiem ir skaidrot Eiropas Savienības Kopējās lauksaimniecības politikas ietekmi uz lauku vides modernizēšanu.

Tik vērienīgu iepazīstināšanu ar savu nozari lauksaimnieku organizācijas Latvijā rīko pirmo reizi. Lai iepazītos ar visu zemkopju, zvejnieku, mežsaimnieku, dārzkopju un lopkopju, biškopju un bioloģisko saimnieku piedāvājumu, apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar dažādām interaktīvajām aktivitātēm pusotra kilometra garumā. Pasākumā būs iespēja piedalīties Govju parādē, iepazīties ar modernāko tehniku, ko izmanto Latvijas laukos, degustēt dažādus lauku labumus un pašiem piedalīties dažādu Latvijas tradicionālo gardumu gatavošanā.

Vienlaicīgi šis notikums būs jaunā Spīķeru kvartāla atklāšana un ražas svētku tradīcijas iedibināšana. Pasākuma laikā daudzi mākslinieki sagatavojuši mākslinieciskos veltījumus zemkopjiem.

2013. gada vasarā "Lauki ienāk pilsētā" pasākumi jau notikuši Liepājā, Daugavpilī, Valmierā un Jelgavā. Sestdien, 14. septembrī Rīgā, Krasta ielā no Dzelzceļa tilta līdz Turgeņeva ielai un Spīķeru kvartālā notiks projekta kulminācijas pasākums ar plašu izglītojošu un izklaidējošu pasākumu klāstu ikvienam Rīgas iedzīvotājam un viesim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.93751311sec.