Rīgas Domā sestdien skanēs senas Latgales un Kurzemes tautasdziesmas

12. oktobrī, pulksten 19:00, sabiedriskās kustības "Mans Doms" veidotās koncertsērijas ietvaros, Rīgas Domā uzstāsies Birutas Ozoliņas un DJ Monsta tandēms ar kompozīcijām no albuma "Sauli Sēju", kā arī jauniem skaņdarbiem.

Rīgas Domā šajā sestdienā gaidāmas rudens noskaņas gan melodijās, gan ritmos, ko radīs mūziķi Biruta Ozoliņa un DJ Monsta, izpildot vienas no Latgales un Kurzemes senākajām tautasdziesmām. Neordināro atmosfēru Rīgas Domā palīdzēs radīt arī kontrabasists Toms Poišs un perkusiju meistars Mikus Čavarts. Tradicionāli mūsdienīgā izpildījumā koncertā skanēs dziesmas no kopīgi izdotā albuma "Sauli Sēju", programmu papildinot ar vairākiem jauniem skanējumiem no vēl topošā albuma.

"Šajā vakarā Domā tautas dziesmas tīrība un skaidrība veldzēs sirmos baznīcas mūrus, kas ir aculiecinieki mūsu tautas likteņgaitām", stāsta Biruta Ozoliņa

Koncertā mūziķi radīs īpašas skaņu nianses, atgriežoties pie pirmavota - mūsu tautas dziesmām -, kas sevī atspoguļo putnu lidojuma vieglumu. Koncerta pirmajā daļā skanēs vasaras nogales un rudens laikam raksturīgas Ziemeļlatgales dziesmas jeb bolsi, kā to dēvē tautā. Itin viss, ar ko cilvēka mūžs un ikdienas darbi saistās, ir pelnījis savu bolsu jeb savu īpašo dziesmu. Siena pļauja, rudzu pļauja, rudens darbi un cilvēka sirds klātbūtne, vērojot gadalaiku radītās pārmaiņas. Savukārt koncerta otrajā daļā gaidāmas Kurzemes dziesmas no Ventspils, Liepājas un Rucavas, ko izpilda dažādos godos.

"Rudenī beidzas vasaras skriešana, iestājas miera periods. Pašlaik ir sācies laiks iekšdarbiem – var ķerties klāt jaunu skaņdarbu radīšanai. Kad mūs aicināja piedalīties "Mans Doms" projektā, manī atnāca apjauta, ka vienā no vissenākajām Rīgas ēkām būs gods skanēt vissenākajām mūsu tautasdziesmām, tādēļ šī apjauta man uzliek īpašu atbildību," atzīst DJ Monsta (Uldis Cīrulis).

Biļetes pieejamas Rīgas Doma kasē un www.ekase.lv.

Biļešu cena ir Ls 7; studentiem un pensionāriem Ls 5. Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas.

Visi ienākumi tiks novirzīti Rīgas Doma jaunās vitrāžas izveidei.

Plašāk par pasākumu: www.mansdoms.lv

Sabiedriskā kustība "Mans Doms" ir Rīgas Doma un biedrības "Ascendum" ilgtermiņa sadarbības projekts, kas pievēršas Doma katedrāles sabiedriskās nozīmes aktualizēšanā. Tā ietvaros plānota virkne nozīmīgu kultūras pasākumu - koncerti, izstādes un citas aktivitātes visu vecumu auditorijai Rīgas Domā un Doma dārzā.

Biedrība “Ascendum” ir sabiedriska organizācija, kas rosina un finansiāli atbalsta Latvijas sabiedriskās domas izaugsmi, veicinot tās iniciatīvas un procesus, kuros izpaužas attīstība un virzība uz augšu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49701691sec.