"Staro Rīga" informācijas centrs atradīsies pie Laimas pulksteņa

Gaismas festivāla "Staro Rīga" laikā pie ieejas Vecrīgā, blakus Laimas pulkstenim darbosies Uzziņu dienesta 1188 un Lattelecom informācijas telts, kur festivāla apmeklētāji varēs saņemt gaismas objektu karti, pasākuma programmu, kā arī uzzināt visu par festivāla īpašajiem notikumiem.

Tāpat informācijas centrā būs pieejams Lattelecom bezvadu internets, un ikviens apmeklētājs tiks pacienāts ar siltu tēju. Informācijas centrs darbosies no 15. novembra līdz 18. novembrim katru dienu no pulksten 12.00 līdz 23.00. Festivāla laikā karte un bukleti būs pieejami arī Rīga 2014 informācijas centrā tirdzniecības centrā Galleria Riga (Dzirnavu ielā 67, pirmajā stāvā).

Tuvojoties tradicionāli krāšņajam festivālam "Staro Rīga", Uzziņu dienests 1188 ir izveidojis digitālo karti, kurā jau tagad apkopota informācija par festivāla gaismas objektiem Rīgas centrā un tā apkaimē. Karte atrodama festivāla oficiālajā mājaslapā www.staroriga.lv un staroriga.1188.lv/. Ar tās palīdzību var gan uzzināt gaismas objektu atrašanas vietu, gan arī ielikt savu vērtējumu izvēlētajai instalācijai un atstāt komentāru.

Visiem tiem, kas izmanto planšetdatorus, viedtālruņus un citas mobilās iekārtas, tiek piedāvāta arī kartes mobilā versija, kurā var redzēt tuvākos objektu atrašanās vietu kartē, bildes, attālumu līdz tiem, kā arī objektu vērtējumu.

Šogad festivālā ietverti vairāk nekā 30 objekti, kas rosinās ieraudzīt pazīstamas vietas jaunā gaismā. 2013.gada festivāla mākslinieciskā koncepcija ir "Seši stāsti par prieku", tādējādi piesakot Eiropas kultūras galvaspilsētas gada notikumu programmu, kas arī sadalīta sešās tematiskajās līnijās. Šī gada festivāla devīze mudina arī mums pašiem pa īstam ieslēgt gaismu - ieslēgt prieku!

Festivāla pamatmaršruts būs pilsētas centrālā pilsētas ass Brīvības iela no Daugavmalas līdz Juglai, metot lokus Vecrīgā, Esplanādē un Miera ielā, ar objektiem arī apkaimēs.

Gaismas festivāla ietvaros novembrī tiks realizēta daļa no pieteiktajiem objektiem, jo citas radošās idejas būs skatāmas Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas nedēļas nogalē 17.-19. janvārī, kad līdztekus citiem atklāšanas notikumiem rīdziniekus un pilsētas viesus priecēs "Staro Rīga" speciālizlaidums.

Gaismas festivālu "Staro Rīga" finansē Rīgas dome, festivāla partneris Lattelecom, citi sadarbības partneri, starptautisko projektu finansējums no Eiropas Savienības programmas "Kultūra 2017-2013" projekta "Connecting Cities". Festivāla organizēšanu nodrošina nodibinājums Rīga 2014. Festivāls "Staro Rīga" iekļauts Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.80457592sec.