"Rīga 2014" programma: lielie pasākumi ielās un parkos

Eiropas kultūras gadu svinēsim gan teātros, koncertzālēs, galerijās un muzejos, gan pagalmos un apkaimēs, taču daudz plašam un lielam cilvēku skaitam domātu pasākumu notiks arī Rīgas ielās un parkos. Būs gan sportiski skrējieni, gan karnevāla gājieni, gan ielu mākslas priekšnesumi, ko jūlijā vainagos Pasaules koru olimpiāde Rīgā, kad pie mums sabrauks dziedātāji no visas pasaules.

Turpinot iepazīstināt ar "Rīga 2014" programmu, izvēlējāmies dažus no lielajiem, plašai publikai domātajiem pasākumiem, kādi 2014. gadā gaidāmi Rīgā un tās apkārtnē.

Rīgas ziemošanās 15. februārī Esplanādē.

"Rīgas ziemošanās" pamatideja ir jauna ziemas tradīcija, apvienojot karnevālu norises ar kultūras, sporta izklaidēm visu vecumu rīdziniekiem un pilsētas viesiem. Pasākuma laikā visas dienas garumā paredzētas dažādas aktivitātes, kas vakarā noslēgsies ar Ziemas balli. Būs karnevāla atklāšana ar "Rīgas ziemošanās" 2014. gada simbola – kanāla bebra – prezentēšanu, masku parāde, sportiskas izklaides un sacensības, mākslinieku meistardarbnīcas, dažādi priekšnesumi un muzikālais noformējums un dejas populārāko dīdžeju vadībā.

Rīgas skijoringa karnevāls 15. februārī (datums var tikt mainīts atkarībā no laikapstākļiem) uz Daugavas ledus.

Rīgas skijoringa svētku laikā paredzēts karnevālrallija brauciens Rīgas centrā uz Daugavas ledus, kā arī atsevišķu ekipāžu braucieni, iepazīstinot rīdziniekus un pilsētas viesus ar savdabīgu ziemas motosporta tradīciju. Skijorings ir sporta veids, kurā sacensības notiek ziemā, pa sniegu vai ledu slēpotāju velkot ar motociklu, motorkamanām, automobili, zirgu vai suņiem. Latvijā attīstīts ir motosporta paveids, kad ar solomotociklu tiek vilkts slēpotājs uz slaloma slēpēm, kurš turas aiz motocikla piestiprinātā auklā, attīstot ātrumu līdz pat 120 kilometriem stundā.

"Brīvības skrējiens" 18. maijā, vieta tiks precizēta.

"Brīvības skrējiens" ir daļa no 18. maijā gaidāmā Nordea Rīgas maratona un masveidīgākais tematiskās līnijas "Brīvības iela" pasākums, kurā piedalīsies arī viesi no citām pasaules valstīm. "Brīvības skrējiens" aizsāks ikgadējo maratonu un būs viena no tā distancēm. "Brīvības skrējiens", visticamāk, notiks vienā no galvenajām pilsētas ielām – Brīvības ielā. Sekojiet līdzi informācijai.

Bērnu Eiropas karnevāls 1. jūnijā Rīgas parkos.

Bērnu Eiropas karnevāls būs izklaidējošs un izglītojošs pasākums, kas bērniem radīs iespaidu par Eiropas daudzveidību, kultūru un tradīcijām. Pasākumā būs plaša izklaidējoša programma, kas aizraujošā veidā bērniem ļaus sajust un izdzīvot "bērnu Eiropu" – tās rotaļas, tradīcijas, tērpus, literatūru, gardumus, mūziku u. c.

Pasākums aptvers divus Rīgas parkus, ļaujot to apmeklēt maksimāli plašam apmeklētāju skaitam. Vietas vēl tiks precizētas.

Eiropas saulgrieži 21. jūnijā Mežaparka Lielajā estrādē.

Sagaidot gada īsāko nakti un garāko dienu, Mežaparka Lielajā estrādē norisināsies projekts "Eiropas saulgrieži", kā mērķis ir apzināt pašlaik dzīvās vasaras saulgriežu svinēšanas tradīcijas Eiropā un radīt impulsu seno tradīciju izzināšanai. Pasākuma idejas pamatvirziens – veidot sadarbību ar Eiropas pilsētu kultūras vienībām un kolektīviem, saskatīt Eiropas tautu tradīciju kopīgās un atšķirīgās iezīmes, iepazīt to atjaunotnes procesus, kā arī piedāvāt interesantu un savdabīgu programmu.

Pasākumā dalību jau apstiprinājuši Tartu, Rostokas, Hamburgas, Veļikijnovgorodas, Tallinas, Kauņas, Noršēpingas, Viļņas un Brēmenes kolektīvi. Daudzveidīgo programmu klāstu papildinās saulgriežu gadatirgus.

Pasaules koru olimpiāde no 9. līdz 19. jūlijam, koncertzāles un brīvdabas koncertu norises vietas vēl tiks precizētas.

2014. gada vasaras pilnbriedā Rīgu pieskandinās balsis no visas pasaules, jo Latvija uzņems Pasaules koru olimpiādes dalībniekus. Šis ir lielākais starptautiskais koru pasākums pasaulē un ne velti tiek dēvēts par kordziedāšanas olimpiskajām spēlēm. Plānots, ka kordziedāšanas sacensības norisināsies dažādās Rīgas koncertzālēs, būs brīvdabas koncerti ielās un parkos, bet lielie pasaules koru dziedāšanas svētki kulmināciju sasniegs kopkoncertā Mežaparka Lielajā estrādē.

Pirms desmit gadiem Pasaules koru olimpiādes padomē tika uzaicināts maestro Imants Kokars, kurš savas darbības laikā ieguldījis daudz pūļu, lai šie dziedāšanas svētki notiktu Latvijā – koru lielvalstī. Viņa iesākto no 2008. gada turpina diriģents Romāns Vanags.

"RE RE Rīga!" no 8. līdz 10. augustam Rīgas ielās, parkos un laukumos.

Starptautiskais ielu mākslas un pasaules mūzikas festivāls "RE RE Rīga!" 2014. gadā pulcēs vairāk nekā 20 mākslinieku apvienību – aptuveni 100 dalībnieku no 12 pasaules valstīm. Rīgas pilsētvidi piepildīs pārsteidzošas jaunā cirka izrādes, pasaules mūzika, deja un ielu teātris. Festivālā piedalīsies profesionāli mākslinieki, kas ar savu pārsteidzošo sniegumu strauji iekarojuši popularitāti visā pasaulē.

"Gribu iet uz bibliotēku" 8. septembrī Rātslaukumā, uz Akmens tilta, pie Nacionālās bibliotēkas un tās iekštelpās.

Bērnu karnevāla gājiens „Gribu iet uz bibliotēku” notiks Starptautiskajā rakstpratības dienā – 8. septembrī. Bērni vecumā no 10 līdz 14 gadiem, kas piedalās projektā "Bērnu un jauniešu žūrija", izvēlēsies iecienītāko grāmatu un ietērpsies šīs grāmatas varoņu tērpos, lai kopā ar saviem atbalstītājiem veiktu simbolisku gājienu pāri Akmens tiltam no Rātslaukuma uz Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jauno ēku.  Karnevāla gājiens sāksies Rātslaukumā, kur dalībnieki uzzinās savu uzdevumu: doties uz "Stikla kalnu" – LNB –, lai atmodinātu tur dusošo Saulcerīti. Uz Akmens tilta gājiena dalībnieki "cīnīsies" ar septiņiem kraukļiem, kas Saulcerīti apsargās. Kraukļi ir aizspriedumi par bērniem un lasīšanu, kas gājiena laikā tiks lauzti. LNB jaunajā ēkā bērni ar savas gudrības un atjautības palīdzību atmodinās Saulcerīti.

Gaismas festivāls "Staro Rīga" no 14. līdz 18. novembrim Rīgas centrā un apkaimēs.

Gaismas festivāls "Staro Rīga" 2014. gadā rīdziniekus un pilsētas viesus iepriecinās divas reizes – jau janvārī, atklājot Eiropas kultūras galvaspilsētas gadu, un kā ik gadu novembrī, valsts proklamēšanas gadadienas laikā. "Staro Rīga" laikā Rīgā tiks izgaismoti ap 100 gaismas objektu, kas aplūkojami gan tuvumā, gan no attāluma, gan kā pilsētas ainavas sastāvdaļa. Ēku fasādes, tilti, pieminekļi un parki kļūst par gaismas un video tehnoloģiju izstādes objektiem un gaismas instalāciju ekspozīcijām. Objektus papildina muzikālas un teatrālas norises. Festivāls ar īpaši krāšņu programmu iekļauts 2014. gada programmā un notiks jau septīto reizi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43636799sec.