Latvijas Nacionālais vēstures muzejs ģimenes ar bērniem aicina uz nodarbību "Rotaļlietu stāsti"

Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šajā gadā Latvijas Nacionālais vēstures muzejs turpinās cikla "Muzejs ģimenei" nodarbības, piedāvājot iespēju ģimenēm ar bērniem reizi mēnesī laiku pavadīt izzinot kultūras vērtības un uzturoties kultūrvēsturiskā vidē.

11. janvāra nodarbība LNVM nodaļā "Dauderi" sāksies pulksten 12.00.

Tās galvenie varoņi būs rotaļlietas, kuras priecējušas bērnus vēl pirms gadu desmitiem –  koka zirdziņš,  liels plīša lācis, lupatu lellīte, uzvelkams robotiņš un daudzas citas. Kā allaž mazie apmeklētāji varēs gan piedalīties spēlēs, gan asināt prātu, iedziļinoties dažādos uzdevumos.

"Dauderu" pievilcību vairo plašais parks, kas ieskauj muzeja ēku. Tajā ģimenes ar bērniem daļu šīs vietas apmeklējumam atvēlētā laika var pavadīt svaigā gaisā.

Par ģimeni šo nodarbību kontekstā muzejs uzskata pirmsskolas un jaunāko klašu bērnus, kurus pavada pieaugušie (vecāki, radinieki, draugi).

Maksa par līdzdalību cikla "Muzejs ģimenei" pasākumā 3,56 EUR neatkarīgi no ģimenes locekļu skaita.

Jābrauc ar 5. vai 9. tramvaju līdz pieturai "Aldaris" vai ar 267. maršruta taksometru līdz galapunktam. Ir autostāvvieta.

LATVIJAS NACIONĀLAIS VĒSTURES MUZEJS (LNVM)

ir trešais vecākais muzejs Latvijā un vienīgais Latvijas vēstures muzejs pasaulē. Kopš dibināšanas 1869. gadā, LNVM ir kļuvis par lielāko latviešu tautas muzejisko vērtību krātuvi - tā kolekcijās ir vairāk nekā miljons priekšmetu: arheoloģiskajos izrakumos iegūtas senlietas, rotu un monētu depozīti, tautastērpi, tradicionālie darbarīki, tautas lietišķās mākslas darinājumi, sadzīves priekšmeti, fotogrāfijas, dokumenti, kartes, gravīras, gleznas u. c. Latvijas vēstures liecības. Muzeja misija ir Latvijas valsts un tautas interesēs vākt, saglabāt, pētīt un popularizēt Latvijas un pasaules garīgās un materiālās kultūras liecības no vissenākajiem laikiem līdz mūsdienām, kam ir arheoloģijas, etnogrāfijas, numismātikas, vēstures vai mākslas vēstures nozīme.

LNVM iespējas īstenot izstāžu darbību Latvijā pašlaik ir ierobežotas, taču muzejs turpina veikt pētniecisko darbību, organizēt konferences un seminārus, veidot ceļojošās izstādes, sadarboties ar Latvijas skolām, iestādēm, izdot rakstu krājumus un citas publikācijas.

Latvijas Nacionālā vēstures muzeja nodaļas ir Āraišu arheoloģiskais muzejparks un „Dauderi”.




KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49089384sec.