Turība aicina uz diskusiju par MICE segmentu Latvijā

Trešdien, 19. februārī, pulksten 16.00 – 18.00 Biznesa augstskolas Turība Biznesa inkubatorā  notiks diskusija "MICE segments Latvijā – izaicinājumi un attīstības iespējas". Uz diskusiju aicināts ikviens topošais un esošais nozares profesionālis, lai kopīgi apspriestu tūrisma attīstības Latvijā prioritātes!

Komentē Turības Tūrisma pētniecības centra un diskusijas vadītājs Ēriks Lingebērziņš: "Globālās ekonomiskās aktivitātes pieauguma rezultātā darījumu tūrisms ieņem aizvien nozīmīgāku vietu starptautiskā tūrisma vidē. Saskaņā ar ICCA (International Conference and Convention Association) pēdējo piecu gadu laikā darījumu tūrisma apgrozījums ir sasniedzis vēl nebijušus apmērus gan notikušo pasākumu skaita ziņā, gan gūto ieņēmumu ziņā. Attīstoties darījumu tūrisma struktūrai, arvien vairāk uzmanības tiek pievērsts jaunu MICE* produktu izstrādei un to segmentēšanai esošos tirgos".

E. Lingebērziņš atzīmē, ka Latvijas kā MICE galamērķa pieredze ir salīdzinoši neliela, tomēr, galamērķim ieņemot arvien stabilākas pozīcijas starptautiskā tūrisma vidē, konferenču un pasākumu piesaiste arvien biežāk tiek minēta kā viena no tūrisma attīstības prioritātēm, vienlaikus norādot uz vēl virkni neatrisinātajiem jautājumiem. "Lai diskutētu par MICE segmenta attīstību Latvijā, esošajiem izaicinājumiem un attīstības iespējām, Tūrisma pētniecības centrs diskusijā pulcēs nozarē strādājošos. Diskusijas mērķis ir noskaidrot, kādi ir galvenie priekšnoteikumi darījumu tūrisma galamērķu – Latvijas un Rīgas – attīstībai un kurš no darījumu tūrisma veidiem uzskatāms par perspektīvāko un piemērotāko, ņemot vērā pieejamo infrastruktūru, resursus un esošo tūrisma politiku," tā Tūrisma pētniecības centra vadītājs.

Pieteikties diskusijai iespējams, sūtot pieteikumu uz e-pastu: [email protected]

Diskusiju organizē Biznesa augstskolas Turība Starptautiskā tūrisma fakultāte. Kopumā  2013./2014. studiju gadā plānotas septiņas diskusiju trešdienas. Pirmā šāda veida diskusija notika 2013.gada februārī. Pateicoties studentu un nozaru profesionāļu atsaucībai un vēlmei turpināt savstarpēju dialogu par tūrisma biznesa izaicinājumiem, tika lemts kopīgas tikšanās rīkot regulāri. Plašāka informācija par augstskolas Tūrisma pētniecības centra darbību un tā aizvadītajām diskusijām atrodama Turības mājas lapā.

*MICE – konferences, kongresi un citi korporatīvie pasākumi

          

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50253487sec.