Rīga nominēta The New Economy balvai

Pateicoties pārdomātai informācijas un komunikāciju tehnoloģiju izmantošanai, The New Economy lasītāji Rīgu nominējuši  The New Economy Smart Cities Award balvai. Konkursa mērķis ir noteikt ilgtspējīgas attīstības pilsētas, kas darbojas kā smart cities jeb viedās pilsētas.

No visām lasītāju ieteiktajām pilsētām žūrijas locekļi izvēlējušies 73 pilsētas, kas būtu piemērotas dalībai konkursā. Līdzās Rīgai uz apbalvojuma saņemšanu pretendē tādas pilsētas kā Dubaija, Honkonga, Londona, Losandželosa, Maskava, Ņujorka, Parīze, Šanhaja, Sidneja, Tokija u.c.

Pirmās kārtas ietvaros Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB) sadarbībā ar Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentu iesniedzis atbildes uz trīs jautājumiem, kas saistīti ar pārvietošanās iespējām pilsētā - sabiedriskā transporta sistēmas uzlabošanu, pilsētas attīstības plāniem, kā arī ar apkārtējo vidi – kā Rīgas pilsēta reaģē uz klimata pārmaiņām un rūpējas par tās vidi.

Balstoties uz iesniegtajām atbildēm, tiks izvēlētas 40 pilsētas, kas iekļūs nākamajā kārtā. Savukārt, balstoties uz šīs kārtas rezultātiem tiks noteiktas 20 pilsētas, kas, investējot nākotnē, ievērojami rūpējas par tās iedzīvotāju dzīves kvalitāti un saņems apbalvojumu The New Economy Smart Cities Award.

Par izvēlētajām pilsētām The New Economy lasītāji ir balsojuši pēdējos četrus mēnešus. Plānots, ka konkursa rezultāti tiks paziņoti šī gada vasarā.

The New Economy portāla un laikraksta lasītāji ir lēmuma pieņēmēji visā pasaulē, kuru skaits ir vairāk nekā 99 tūkstoši. Izdevums apskata tādas tēmas kā finanses, tehnoloģijas, inženierzinātne u.c.

PAR RĪGAS TŪRISMA ATTĪSTĪBAS BIROJU (RTAB)

2009.gada 28.oktobrī LR Uzņēmumu reģistrā reģistrēts nodibinājums Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB). Tā dibinātāji ir Rīgas dome, aviosabiedrība airBaltic, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) un Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA). RTAB nodarbojas ar tūrisma veicināšanu un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšanu ārvalstīs.

RTAB dibinātāju balsu sadalījumā 70% pieder Rīgas domei, bet pārējiem dibinātājiem aviosabiedrībai airBaltic, LVRA un ALTA - katram 10%. RTAB kā savas darbības un LIVE RĪGA zīmola vadmotīvu izvirzījis principu "Labi rīdziniekam - labi tūristam."

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursija-pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Dodies izzinošā ekskursijā - pārgājienā pa pilsētas centra alām kopā ar Ansi Opmani, kas ir viens no Dabas retumu krātuves dibinātājiem! | Skatīt vairāk
Latvija 6 EUR
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Kandavas Retro auto  - pavisam drīz!  Tukuma TIC
14 vietīgs Kandavas Retro auto, kurš vedīs jūs iepazīt Kandavas šarmantās un vēsturiskākās vietas. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45898795sec.