Konkursā Biznesa nakts uzvar ideja par izglītojošo ekskursiju piedāvājuma izveidi

Laikā no 27. līdz 28. februārim Biznesa augstskolas Turība Biznesa inkubatorā norisinājās vairāku augstskolu biznesa inkubatoru organizēts realitātes šova cienīgs konkurss Biznesa nakts, kur 15 studentu un vidusskolēnu komandas izstrādāja biznesa idejas un cīnījās par galveno konkursa balvu - 700 eiro no Swedbank. Konkursā galveno balvu ieguva Rīgas Tehniskās universitātes Būvniecības fakultātes komanda LEmonāde, kas izstrādāja biznesa ideju par izglītojošu ekskursiju piedāvājumu izveidi. Piecas komandas saņēma simpātijas balvas.

Konkursa Swedbank galveno balvu – 700 euro –, ko pasniedza Swedbank Ārrīgas reģiona vadītājs Mārtiņš Drusts, ieguva Rīgas Tehniskās universitātes Būvniecības fakultātes komanda "LEmonāde", kas izstrādāja biznesa ideju par izglītojošu ekskursiju piedāvājumu skolēniem. Komandu pārstāvēja Kārlis Vītols, Nikola Krūze un Alvis Epners. Komandas dalībnieki atzina: "Esam gandarīti par iegūto balvu, un mums pašiem šī ideja ir iepatikusies. Esam pārsteigti, ka tik īsā laika posmā nonācām līdz tiešām labai biznesa idejai, ko novērtēja arī konkursa žūrija. Iegūtā naudas balva 700 eiro ir labs pamats, lai šo ideju arī īstenotu un skolotājiem atvieglotu darbu pie ekskursiju maršrutu plānošanas un skolēniem nodrošinātu izglītojošas un aizraujošas ekskursijas."

Biznesa augstskolas Turība Biznesa inkubatora vadītāja Ieva Melbārde: "Strādājot pie konkursa organizēšanas, īpašu uzmanību pievērsām, lai dalībniekiem šis konkurss kļūtu par piedzīvojumu, iespēju iegūt jaunus kontaktus un pierādīt, ka, ja koncentrējas uz rezultātu, tad  labas biznesa idejas ir iespējams radīt 24 stundu laikā. Šos mērķus sasniedzām, trīs dienas pēc pasākuma vēl arvien no dalībniekiem saņemam ļoti labas atsauksmes par piedzīvoto. Esmu gandarīta, ka ideju par šāda veida konkursu novērtē arī Swedbank – tieši ar šīs bankas atbalstu 45 konkursa dalībniekiem bija iespēja piedalīties šādā realitātes šova cienīgajā konkursā."

Piecas komandas saņēma arī biznesa inkubatoru simpātijas balvas. Turības balvu saņēma  komanda "iDeja", RTU simpātijas balvu saņēma komanda "Subsurface Geophysical Service"; LU par savu simpātiju izvēlējās "J E Corporation",  RISEBA pasniedza simpātiju balvu komandai no Daugavpils "Triple Swan", savukārt "Cerative Andrejsala" simpātiju balvu pasniedza komandai "LEmonāde".

Visu 15 komandu prezentācijas vērtēja 7 žūrijas komisijas dalībnieki: Mārtiņš Drusts, Swedbank Ārrīgas reģiona vadītājs; Agnese Paegle, Lattelecom BPO izpilddirektore; Rihards Zariņš, radošās industrijas biznesa inkubatora Creative Andrejsala vadītājs; Ieva Melbārde, Biznesa augstskolas Turība Biznesa inkubatora vadītāja; Mikus Losāns, Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes Biznesa inkubatora vadītājs, Una Vorma, Rīgas Tehniskās universitātes Biznesa inkubatora vadītāja; Iveta Cīrule, Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas Biznesa inkubatora vadītāja.

Lai cīnītos par uzvaru konkursā, 15 komandas izvēlējās kādu no sešām izvirzītajām problēmsituācijām un 24 stundu laikā meklēja risinājumus visdažādākajās ikdienas situācijās, ko var panākt ar konkrētu biznesa nišu attīstīšanu un līdz šim nebijušu pakalpojumu ienākšanu tirgū.

Šis bija viens no retajiem konkursiem, kam pieteikties varēja ikviens neatkarīgi no vecuma vai nodarbošanās. Lielākā daļa dalībnieku bija studenti no dažādām Latvijas augstskolām. Starp 15 konkursā iekļuvušajām komandām bija divas vidusskolēnu komandas.

Konkursa gaitai ikviens varēja sekot līdzi arī internetā online režīmā un sociālajos tīklos  Facebook un Twitter, kur, ierakstot tēmturi #biznesanakts, bija iespējams uzzināt gan par komandu darba procesu, gan gūt ieskatu, kā komandas meklē biznesa risinājumus.

Konkurss Biznesa nakts tika organizēts, pateicoties „Latvijas Studentu biznesa inkubatoru iniciatīvai”, kur apvienojušies ir Biznesa augstskolas Turība, Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas, Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes, Rīgas Tehniskās universitātes Biznesa inkubatori.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49339199sec.