Ķīpsalā piezemēsies Latvijā vienīgais žiroplāns!

Jau šonedēļ, no 28. līdz 30. martam, izstādes "Atpūta un Sports 2014" apmeklētājiem līdzās velosipēdiem, motocikliem, laivām un pat jahtām, būs iespēja pirmoreiz klātienē aplūkot Latvijā vienīgo žiroplānu – lidaparātu, kam ir zināma vizuāla līdzība ar helikopteru.

Džeimsa Bonda filmu fani noteikti atcerēsies slavenā specaģenta 007, Šona Konerija izpildījumā, pārdrošo lidojumu ar žiroplānu tālajā 1967. gada filmā You Only Live Twice (Filmas fragments: šeit). Savukārt vairumam cilvēku šis interesantais lidaparāts saistās ar aizraujošiem izklaides lidojumiem, taču to izmanto arī lauksaimniecībā un citās tautsaimniecības nozarēs dažādu objektu apsekošanai.

Izstādē zinoši speciālisti pastāstīs par iespēju iegūt pilota apliecību un aicinās pieteikties elpu aizraujošiem izklaides lidojumiem ar Latvijā vienīgo žiroplānu, kas ikdienā bāzējas Ādažu lidlaukā. Savukārt kur un kā iemācīties lidot ar paraplāniem un motoparaplāniem? Uzzini izstādē pie "Latvijas Paraplanierisma Federācija" pārstāvjiem.   

Uzziņai

Žiroplāns tika izgudrots 20. gs. 20. gados. Tas ir eksperimentāls lidaparāts, kas apvieno lidmašīnas un helikoptera īpašības ar propelleru virzes kustības nodrošināšanai, bet lāpstiņas, kas rotē tikai pretī nākošās gaisa plūsmas iespaidā, nodrošina stabilitāti un planēšanas spējas vai pat lēnu vertikālu nosēšanos dzinēja apstāšanās gadījumā.

Kā zināms, no 28. līdz 30. martam Ķīpsalā notiks četras izstādes aktīvās atpūtas un veselīga dzīvesveida cienītājiem – "Atpūta un sports 2014", "Medības un makšķerēšana 2014", "Motocikls 2014" un "Baltic Boat Show 2014". Trīs izstādes dienās varēs iepazīties ar šīs sezonas jaunumiem, atklāt jaunas atpūtas iespējas un maršrutus, atrast visdažādākos piedāvājumus par patīkamām cenām un baudīt aktīvu un sportisku izstādes gaisotni. Plašāka informācija: www.bt1.lv/sports

Izstādes rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44658804sec.