Konkursā «Izveido SWOT analīzi Latvijai» augstāko žūrijas novērtējumu un EUR 1000 izcīna students no Francijas

Ceturtdien, 17. aprīlī, Biznesa augstskolā Turība norisinājās studentu konkursa «Izveido SWOT analīzi Latvijai» fināls, kur bakalaura, maģistra un doktora studiju programmu studenti prezentēja studiju procesā izstrādāto stipro un vājo pušu, iespēju un draudu analīzi Latvijai, piedāvājot savu skatījumu par turpmākām valsts attīstības iespējām nākamo 15 - 20 gadu periodā. Augstāko konkursa žūrijas novērtējumu un naudas balvu EUR 1000 saņēma ārvalstu students no Francijas.

Biznesa augstskolas Turība Attīstības padomes priekšsēdētāja vietnieks Viesturs Bulāns: "Jaunieši ir nozīmīga sabiedrības daļa Latvijas nākotnes labklājības veidošanā, tāpēc viņu iesaiste valsts stipro un vājo pušu, iespēju un draudu apzināšanā un analīzē ir pat stratēģiski svarīga. Patīkami bija redzēt, ka studenti izrādīja iniciatīvu, vēlējās iedziļināties Latvijas situācijas apzināšanā un dalījās savā redzējumā par valsts turpmākām attīstības iespējām nākamo 15 - 20 gadu periodā. Konkursā mums bija iespēja palūkoties uz sevi no malas, ar citu valstu iedzīvotāju acīm, jo mūsu perspektīvas izvērtēja arī augstskolas studenti no ārvalstīm, un, kā parādīja konkursa rezultāti, ar ļoti labiem rezultātiem!"

Konkursa mērķis bija motivēt topošos nozaru speciālistus domāt globālā mērogā, analizēt un apzināties Latvijas stiprās puses un iespējas nākamo 15 - 20 gadu periodam.

Konkursā, kas tika īstenots kā daļa no studiju procesa, darbus bija iesnieguši gan vietējie studenti, gan ārvalstu studenti no bakalaura, maģistra un doktora studiju programmām.

17. aprīlī, konkursa noslēguma dienā,žūrijas komisijaspriekšā stājās deviņi labāko darbu autori. Augstāko žūrijas novērtējumu un konkursa naudas balvu EUR 1000 apmērā saņēma Turības Uzņēmējdarbības vadības fakultātes profesionālā bakalaura studiju programmas Uzņēmējdarbības vadība 3. studiju gada students no Francijas - Herriau Sébastien.

Herriau Sébastien savā darbā kā stiprās Latvijas puses izcēla valsts politisko stabilitāti, ģeogrāfiski izdevīgo pozīciju, attīstītu infrastruktūru, biznesam labvēlīgos apstākļus un tūrismam pievilcīgos galamērķus, kā arī dzīves kvalitāti. Kā vājās puses ārvalstu students atzīmēja ekonomiskos procesus, reģionālo nevienlīdzību un zemo dzimstību. Kā draudus Latvijai topošais uzņēmējs saskatajaunu cilvēku bezdarba pieaugumu, augstos emigrācijas rādītājus, uzņēmējuzemo īpatsvaru, Latvijas iedzīvotāju populācijas samazināšanos, politiski saspringto situāciju pasaulē, kas saistīta ar Krievijas un Ukrainas konfliktu, pilsoņu un nepilsoņu neapmierinātības augšanu un iespējamās demonstrācijas, kas vērstas pret valdību, proeiropeiski un prokrieviski noskaņoto šķelšanos grupās, Krievijai labvēlīgu spēku nākšanu pie varas Saeimā.

Herriau Sébastien atzīmēja, ka turpmāk Latvijai aktīvāk būtu jāizmanto eiro ieviešanas priekšrocības, Eiropas Savienības fondu atbalsts un pieejamība, jāveicina ārvalstu tiešās investīcijas, jāizmanto zināšanu potenciāls telekomunikācijas nozarē unjāveicina eksporta attīstība. Tāpat jāizceļ kultūras daudzveidība un pievilcība, par pamatuturpmākai darbībai izmantojot Eiropas Kultūras galvaspilsētas Rīga 2014 bagātīgo programmas piedāvājumu un kultūras popularizēšanai veltītos pasākumus.

Studentu darbus vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija Biznesa augstskolas Turība Attīstības padomespriekšsēdētāja vietnieks Viesturs Bulāns, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras viceprezidente Lienīte Caune, Starptautiskā tūrisma fakultātes dekāne Agita Doniņa, Komunikācijas fakultātes dekāns, asoc. profesors  Andris Pētersons, Juridiskās fakultātes dekāne, asoc. profesore Ingrīda Veikša un augstskolas lektore un doktorante Renāte Cāne.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4554708sec.