Žagarsala - vieta, kur satiekas pilsētas bruģis un skats uz Vecrīgu

Kad pa bruģēto ieliņu ar skatu uz Vecrīgu brauc vīrs uz velosipēda, skan visa tuvējā apkārtne. Pa bruģa ķieģelīšiem grab velosipēda dubļu aizsargi un zvaniņš. Turpat pastaigājās arhitektūras un laba skata tīkotāji. Arī turīgi ārzemju viesi. Tā ir Ķīpsala!

Izrādās, ka agrāk Ķīpsala saukta par Žagarsalu, kas bijis kāda uz salas dzīvojoša zvejnieka vārdā, kuram pie Daugavas atradusies zvejas vieta. Ķīpsalas garums ir aptuveni 2,7 kilometri, savukārt platumā tās izmēri sasniedz aptuveni 500 metrus.

Ja dodas pastaigā pa Balasta dambi, kas ir bruģēta ieliņa Vecrīgas pusē, skatam pavērsies gan gaumīgās celtnes, gan skats uz Vecrīgu un ostu. Turklāt tur nevar sastapt cilvēku gūzmas. Šķiet, ka visa Rīga pie kājām, tomēr pastaigājas vai ar riteni izbrauc vien daži. Ejot tālāk, skatam paveras jahtu piestātne, turpat arī jaunā pilsētas pludmale. Kāds makšķernieks pacietīgi gaida savu lomu. Saule laižas pār Daugavu un Rīgu.

Ar skatu uz pretējo krastu un āra galdiņiem uz bruģa, apmeklētājus gaida Fabrikas Restorāns. Izmeklēta vieta, jo ne visi zina par restorāna atrašanās vietu. Dienas pirmajā daļā biznesa cilvēki ver restorāna durvis, savukārt brīvdienās un vakaros tur ierodas dzīves un ēdiena baudītāji. Pirmais, kas ienāk prātā tur esot "Jātver katrs mirklis vasarā – tepat Rīgā!".


Tālāk rāmā pastaigā dodas vācu valodā runājošs pāris. Viņu pastaiga noslēdzas pie kempinga Riversiede, kas atrodas blakus slavenajiem Ostas skatiem. Pie kempinga valda īsts lauku miers. Lai gan skats vēsta pretējo – pāri upei osta, pa labi Vanšu tilts un Vecrīga.

Bez Fabrikas Restorāna apmeklētājus Ķīpsalā uzņem arī restorāns Ostas skati, kas slejas turpat pie minētā kempinga. Arī tur atmosfēra vārdos neizsakāma – miers, miers un miers... Un pie pašas Daugavas vēl terase! Savukārt atpakaļceļā var iegriezties viesnīcā Islande Hotel, kur nupat atvērta jumta terase ar lielisku skatu uz Rīgu un Daugavu.

Foto: Islande Hotel jumta terase

Protams, kā jau vairums vietās, arī Ķīpsalā viss nav rožains un acij tīkams. Tomēr tas ir tā vērts – doties pastaigā vai velo izbraucienā, lai atklātu sev neatklātās Ķīpsalas vietas. 


Foto: Skats no Ķīpsalas uz ostu naktī


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


1st-studio.com
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Riga Islande Hotel
,


Melngalvju nams
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4569118sec.