Jūnija beigās Rīgā Japānas meistaru vadībā taps vides objekti no papīra

Jūnija beigās sāksies un vairākas nedēļas turpināsies Papīra objektu festivāls. Papīra objektu festivāls, kura uzmanības centrs būs Kalnciema kvartālā, ir ne tikai papīra svētki, bet gan ar papīru saistītu formu, faktūru, tradīciju un ideju izpēte Pārdaugavas pilsētvidē no 27. jūnija līdz 20. jūlijam.

Vairums festivāla mākslinieku būs no Japānas - kultūras, kura godina papīru kā būvmateriālu, filozofiju, estētiku, emocijas un dzīvesveidu. Mākslas darbi tiks izgatavoti uz vietas Rīgā un izstādīti gan Kalnciema kvartālā, gan citur Pārdaugavas pilsētvidē. Piedalīsies arī vairāki Latvijas papīra meistari, ļaujot ikvienam izmēģināt papīra tapšanas mistisko procesu. Šis Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas festivāls tapis sadarbībā ar ES – Japānas festivālu komiteju (EU-Japan Fest Japan Commitee) un tā programmu papildinās arī neparastas japāņu mākslinieku lekcijas un plašai publikai pieejamas darbnīcas.

Papīra objektu festivāla atklāšana notiks Kalnciema kvartālā 27. jūnijā. Gatavie papīra mākslas objekti būs redzami uz vietas, citi pieejami tuvējā Pārdaugavas apkārtnē. Kalnciema kvartāla galerijā būs unikāla iespēja vērot japāņu mākslinieces, kuras tikko būs iesākušas intensīvu divu nedēļu garu darbu, gatavojot simtiem salocītu papīra elementu, no kuriem tiks veidotas liela izmēra instalācijas. Cita mākslinieku komanda veiks pētniecisku darbu un aptaujās klātesošos, lai ievāktu materiālus instalācijai, kuras pamatā būs Kalnciema kvartāla apmeklētāju un Pārdaugaviešu liecības. Atklāšanai sekos programma ar lekcijām, darbnīcām un jaunu objektu "dzimšanu" 3 nedēļu garumā.

Papīra objektu festivāla dalībnieki  - mākslinieki no Japānas: Tomomi Hayashi, Kaori Kato, Ryosuke Kondoh & Irmak Canevi (Turcija), Kumiko Mizuno, Narumi Yamasaki, Tsuguo Yanai, Kazuhiro Yajima, Yasuko Watanabe, Tengyo Kura.

Programmā ietvertas arī papīra meistarošanas darbnīcas: [SenS] (papīrs no zāles, salmiem un kaņepēm) un mākslinieces Ilzes Dilānes papīra darbnīca. Festivāla noslēgums plānots kā vērienīgas svinības kopā ar kartona māksliniekiem Cardboardia no Krievijas.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu organizē nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu.

Papīra objektu festivāla programma publicēta mājaslapā www.papiraobjekti.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Limbažu TIC
,


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53938222sec.