Rīgas svētkos atkal norisināsies pašdarināto braucamrīku festivāls «Cartoon rallijs»

Rīgas svētku laikā 16. augustā Kronvalda parkā pie Kongresu nama norisināsies visiem zināmais pašdarināto braucamrīku festivāls ''Nissan Norde Cartoon rallijs''. Šī gada pasākuma galvenais moto ir ''ceļojums laikā'', kas sīkāk atspoguļo Rīgas kultūrvēsturisko  attīstību no senatnes līdz mūsdienām, veidojot savdabīgu  kultūrvēsturisko laika tiltu. Pasākumā var pieteikt draugu grupas vai uzņēmumu komandas 4 cilvēku sastāvā.

''Nissan Norde Cartoon rallijs'' uzņēmumu, radošo apvienību, skolu  un draugu grupu festivāls – sacensības, kurās dalībniekiem ir iespēja  gan interesantā veidā prezentēt sevi, gan arī piedalīties dažādos  konkursos un sacensties veiklības braucienā ar pašdarinātiem  braucamrīkiem.

Rīga 2014. gadā ir Eiropas kultūras galvaspilsēta, tādēļ šoreiz pasākums būs tiešā veidā saistīts ar kultūru, vēsturi un tās raksturīgākajām iezīmēm, veidojot kultūrvēsturisko laika tiltu. Dalībnieki tiks dalīti vairākās grupās: braucamrīki, kuri atspoguļo Rīgu pirms Otrā pasaules kara, braucamrīki, kuri atspoguļo Rīgu 20. gadsimtā jeb laika posms pēc Otrā pasaules kara, braucamrīki PSRS laikos un braucamrīki mūsdienās, atspoguļojot Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu.

Komandu uzdevums būs ne tikai radoši noformēt savu auto atbilstoši savām vēlmēm, bet arī parādīt konkrētā vēsturiskā laika posma  kultūrvēsturiskās iezīmes. Savukārt, mūsdienu braucamrīku grupā tiks  aicināti piedalīties citu valstu uzņēmumi, organizācijas vai apvienības,  kuras darbojas Latvijā, tādējādi parādot Rīgu kā vietu, kur kopīgi dzīvo, strādā un atpūšas dažādu tautību un nāciju iedzīvotāji.

Braucamrīku festivālu veidos vairākas daļas, proti, atklāšana, komandas prezentācija, veiklības brauciens – sacensības, dažādi konkursi, svinīgā uzvarētāju apbalvošana un parāde laukumā pie Kongresu nama.

Pieteikties pasākumam var no 10. jūlija interneta vietnē www.sacensibas.lv sadaļā ''Nissan Norde Cartoon rallijs''. Komandā jābūt 4 cilvēkiem: divas sievietes un divi vīrieši vecumā no 12 gadiem. Dalībniekiem – komandai noteikta vienota dalības maksa 50.00 EUR apmērā.

Sīkāka informācija par pasākumu, tā norisi un dažādām dalības maksas atlaidēm skolu, jauniešu interešu centru un draugu apvienībām, par to sīkāk lasiet nolikumā mājas lapā www.parstipru.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.30209398sec.