Interesenti aicināti uz gleznošanas plenēru projektā «Tēriņu ielas mistērijas»

Turpinot Rīgas aktīvo apkaimju projektu ''Tēriņu ielas mistērijas'' visi interesenti – gan amatieri, gan profesionāļi ir aicināti uz gleznošanas plenēru, kas norisināsies 15. un 16. jūlijā.

Plenērs ''Torņakalns. Ainavas un cilvēki'' sāksies 15. jūlijā pulksten 11.00. Tikšanās pie Torņakalna baznīcas. Pasākuma laikā būs eļļas glezniecības meistarklase, portreta glezniecības plenērs dabā, kā arī tikšanās ar Torņakalna baznīcas mācītāju, kura portrets tiks uzgleznots. Torņakalna baznīcas dārzā notiks arī jauno mākslinieku pikniks. Piknika zupas meistarklasi rādīs Mārupes restorāns ''32. augusts''.

Savukārt 16. jūlijā no pulksten 11.00 sāksies plenērs ''Dzelzceļa tilta skati''. Pulcēšanās pie Dzelzceļa tilta Daugavas labajā krastā – Krastmalas promenādē. Mākslinieki no Mārupes novada un Pārdaugavas gleznos Rīgas Dzelzceļa tiltu. Šis pasākums notiks saistībā ar Latvijas uzņēmuma Latvijas Dzelzceļš 95. gadadienu. Darbi par Rīgu un skaisto tiltu tiks iekļauti uzņēmuma svētku izstādē.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmā visu gadu notiek pasākumu sērija ''Aktīvās apkaimes'' – rīdzinieku ierosināti un īstenoti notikumi dažādās pilsētas apkaimēs. Tās ir gan vietējo izplānotas un vadītas ekskursijas, gan mākslinieku plenēri, fotoakcijas, svinības, apkaimju festivāli, lekcijas un diskusijas, kuru centrā ir cilvēks un viņa neizsīkstošā vēlme izgudrot un radīt ko jaunu, uzņemt ciemiņus un kopā pavadīt laiku.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu organizē nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57612991sec.