Marka Rotko 111. dzimšanas dienas svinības sāksies ar izstādes atklāšanu

Pirmdien, 15. septembrī, pulksten 16.00 ES mājas Mākslas telpā (Aspazijas bulvārī 18) notiks izstādes "Digitālais Rotko fenomens" atklāšana. Izstāde ir ieskaņa pasākumu ciklam, kas veltīts Eiropas kultūras galvaspilsētas "Rīga 2014" ietvaros notiekošajām izcilā mākslinieka Marka Rotko 111.dzimšanas dienas svinībām. Izstādes atklāšanas laikā būs iespēja tuvāk uzzināt par pasākumiem, kas norisināsies turpmāko divu nedēļu laikā Rīgā un Daugavpilī.

Projekts "No Rīgas uz Daugavpili Rotko vilcienā", kas norisinās Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros, veltīts mākslinieka Marka Rotko 111.dzimšanas dienai un plaši tiks svinēts Rīgā un Daugavpilī, sākas ar izstādi "Digitālais un drukātais fenomens" ES mājā Mākslas telpā (1.stāvā), ko būs iespējams aplūkot no 15. līdz 30. septembrim.  

ES mājā skatāmā ekspozīcija ir veidota kā dinamiska videoprojekcija uz vairākiem ekrāniem, tā  stilistiski atdarinot projekcijas Daugavpils Marka Rotko mākslas centra digitālajā ekspozīcijā un ļaujot skatītājam neklātienē nedaudz ielūkoties Rotko centra ekspozīcijā.  Saturiski tā ir strukturēta  atbilstoši Marka Rotko daiļrades periodiem: reālistiskais periods, sirreālistiskais periods, multiformu periods,  klasiskais periods, tumšais periods.

Ekspozīcijā dinamiskas kolāžas veidā atspoguļojas vizuālā informācija par Marka Rotko dzīvi un daiļradi – foto materiāli, kas attēlo mākslinieku konkrētos dzīves periodos un raksturo sociālos vai politiskos procesus, kas iespaidoja mākslinieka daiļradi; mākslinieka gleznu reprodukciju attēli; īsa tekstuālā informācija.

Izstādes apmeklētāji var vērot 10 minūšu garu stāstu par slaveno mākslinieku, tā simboliski veidojot tiltu starp Rīgu un Daugavpili.



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4674921sec.