Sestdien Rīga 2014 pasākumā «VEFs lai dzīvo!» mākslinieki aicina uz atvērto durvju dienu

Rūpnīca VEFs nav slēgta, te jau gandrīz desmit gadus tiek ražota māksla. Par to varēs pārliecināties sestdien, 13. septembrī, no pulksten 14.00 līdz 23.00 apmeklējot pasākumu "VEFs lai dzīvo!", kas ir daļa no laikmetīgās mākslas festivāla "Survival KIT 6". Programmā būs utopiskajā pilsētā radītie darbi, aicinot ikvienam izteikt arī savu vērtējumu un idejas jaunu procesu iekustināšanai.

VEF radošais kvartāls radās, kā nepieciešamība apvienoties mākslinieku un citām radošajām darbnīcām. Drīz to sāka dēvēt par vienu no radošajiem kvartāliem Rīgā. Sākotnējai idejai par nekomerciālu radošo industriju un laikmetīgās mākslas procesiem piemērotu vietu, ir pievienojusies kultūras uzņēmējdarbības forma. Pašlaik VEF radošajā kvartālā aktīvi darbojas darbnīcas Jubka, Luste, BlankBlank, Aijas Bley fotostudija, dizaina studija Graphic.lv, Nila Viļņa fotostudija, Andas Lāces darbnīca, trase Psaiho.lv, galerija Ziema, Veizāna deju skola un citi individuāli mākslinieki. Ieeja bezmaksas.

13. septembrī pasākums sāksies ar atvērto durvju dienu darbnīcās, miniatūru izstādes galerijā "Ziema" un  A.Bley foto izstādes "Portretu darbnīca" atklāšanu, ar atvērto skeitborda skolu VEF skeitparkā. Pulksten 14.00-18.00 apmeklētājiem būs iespēja pasākuma gidu pavadībā iepazīt VEF teritoriju un viesoties mākslinieku darbnīcās. Būs klātienē apskatāmi BlankBlank zīmola apģērbi, kā arī varēs piedalīties to tapšanas procesā. Darbnīcā "Luste" būs iespēja iemēģināt roku sietspiedes tehnikā izveidojot arī kādu līdzi ņemamu suvenīru ar rūpnīcas VEF tematiku. Savas darbnīcas durvis vērs arī fotogrāfs/dizainers Kalvis Kalsers ar studiju Graphic.lv. Aijas Bley studijā notiks video akcija "Mīlestības stāsti", kurā ir aicināti piedalīties apmeklētāji izstāstot savu stāstu.

Projekta laikā radītie darbi ir daļa no utopiskās pilsētas, kas izveidota VEF radošā kvartāla teritorijā. Arī vietas specifika ir būtisks faktors, kas veicinājis radošo domu uzplaukumu bijušajās fabrikas ēkās.

Programma "VEFs lai dzīvo!"

VEF Skeitparks sadarbībā ar Clockwise.lv

14:00-17:00

Atvērtā Skeitborda skola VEF skeitpark. Pamatā bērniem un jauniešiem domāta aktivitāte, kur profesionālu instruktoru pavadībā būs iespēja apgūt pamatus skeitbordā, iepazīt šī sporta veida pamatelementus un uzzināt par skeitparka izmantošanu.

Galerija "Ziema"

14:00-23:00 (atklāšana 18:00)

izstāde būs atvērta 11.- 31. oktobrim

Miniatūru izstāde "5CM" galerija "Ziema"

Māksliniekiem tiek dots uzdevums – veidot mākslas darbu, kas iekļautos 5x5x5 cm ietvaros un izmantot šo mazo formātu kā atspēriena punktu darba idejai. Izstādē piedalīsies ap 40 mākslinieku, kas izvēlēti pēc principa, lai tiktu pārstāvētas pēc iespējas vairāk dažādu mākslas nozaru.

Aijas Bley fotostudija "Portretu darbnīca"

14:00-18:00

"Portretu darbnīca" piedāvā radošā kvartāla ietvaros izveidot video akciju "Mīlestības stāsti". Apmeklētāji varēs iejusties filmas uzņemšanas atmosfērā. Nelielā, speciali šim pasākumam radītā studijā apmeklētāji tiks aicināti izstāstīt savu mīlestības stāstu.

Šie stāsti tiks dokumentēti videofilmā, ko vēlāk varēs apskatīt studijas mājaslapā www.aijabley.lv

Atvērtā sietspiedes darbnīca "Luste"

14:00-18:00

«VEF nospiedums» darbnīca «Luste» būs sagatavojusi dizainu par rūpnīcas VEF aktīvajiem darba gadiem, kuru apmeklētājs pats savām rokām varēs uzdrukāt uz pastkartes vai auduma somiņas un saņemt kā piemiņu no pasākuma. Kā pievienotā vērtība būs iespēja uzzināt ko vairāk par šo, mūsdienās aktuālo drukas tehniku – sietspiedi.

Mēbeļu darbnīca "Jubka"

14:00-18:00

JUBKA – mēbeles ar stāstu.

Iespēja apskatīt JUBKA mēbeles, kuras katrai detaļai nāk līdzi savs stāsts. Darbosies atvilktņu un to stāstu pieņemšanas punkts – iespēja nodot sev liekas, nevajadzīgu mēbeļu atvilktnes. Iespēja noskatīties iepriekš sagatavotu, iedvesmojošu videomateriālu ar atvilktņu stāstiem.

Baiļu trase "Psaiho.lv"

15:00-20:00

Ne mazāk bailīga mazā trase šausmīgi pozitīvu emociju teātra spēle ar līdzdalību un jautru baidīšanos sagatavojusi ievadposmu trasē, ko nelielās grupās būs aicināti apmeklēt visi – drosmīgie un bailīgie. Pagalmā skatītāji īpaši ierīkotā projekcijā varēs skatīties iekšā notiekošo, bet pie ieejas darbosies maskās tērpti aktieri.

Modes zīmols "BlankBlank"

14:00-18:00

BLANKBLANK radošais kolektīvs vērs apmeklētājiem savas darbnīcas durvis, lai rādītu dažādas auduma apstrādes tehnikas, konkrētāk – batikošanu un marmorēšanu. Tas būs kā neliels ieskats tajā kā top šī, nu jau populārā, zīmola apģērbi. Apmeklētājiem pašiem būs iespēja veikt marmorēšanu uz papīra.

Studija "Graphic.lv"

20:30-23:00 (pirmizrāde sāksies 20:30)

Graphic.lv studijā uz terases būs iespēja noskatīties filmas "Tepat" pirmizrādi. Šī būs dokumentālā filma par cilvēka apziņas paaugstināšanas veidiem un iespējām Latvijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57520485sec.