Centrāltirgū notiks Ražas svētki

Sestdien, 2014.gada 27.septembrī no plkst. 11.00 līdz 14.00 Centrāltirgū notiks Ražas svētki, kurus kā ierasts pēc latviešu senākajām tradīcijām svin Miķeļdienā. 26., 27. un 28.septembrī Centrāltirgū notiks arī Miķeļdienas tirdziņš.


„Ražas svētku svinēšanai ir grūti iedomāties vēl piemērotāku vietu Rīgā, kā Centrāltirgus. Te no Latvijas laukiem saplūst lauku labumi, un tieši septembrī Latvijas augļu, dārzeņu un sakņu klāsts Centrāltirgū ir visplašākais. Aicinu visus – lielus un mazus – sestdien uz Centrāltirgu, lai nesteidzīgi iepirktos un vienlaikus baudītu mūsu sarūpētās svētku aktivitātes,” stāsta RPAS „Rīgas Centrāltirgus” valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs.


Ģimenes ar bērniem aicinām piedalīties rudens velšu darbnīcā, kurā varēs izgatavot savu rudens veiksmes talismanu no dažādām rudens veltēm. Visi izveidotie talismani tiks izstādīti un piedalīsies konkursā, bet labāko darbu autori tiks apbalvoti.


Ražas pastkaršu darbnīcā ikviens varēs veidot Centrāltirgus ražas pastkartes īpašo dizainu, kas, iespējams, pārtaps īstā Centrāltirgus pastkartē. Radošākajiem apmeklētājiem noteikti patiks lielformāta dārzeņu veidošana un krāsošana.


Jau ierastajā aklajā degustācijā noteiksim, kura ir gardākā maize. „Centrāltirgus Gardēžu klubs” aicinās dalīties ar savām labākajām receptēm, kā rudens veltes saglabāt baudīšanai ziemā. Savukārt pavāra meistarklasē „Ķirbis virtuvē” pavāre un garšas konsultante Vineta Āboliņa ar Ventspils Tehnikuma jaunajiem pavāriem parādīs, cik daudzveidīgas ir ķirbju pagatavošanas iespējas.


Ražas svētkos neiztikt bez jautrības, tāpēc veiklības sacensībās noskaidrosim, kurš ir ātrākais kartupeļu mizotājs, veiklākais burkānu mizotājs un spēcīgākais vīrs ķirbju nešanā.


Pasākuma norises vieta: Centrāltirgus Nēģu laukums, sliktu laika apstākļu gadījumā ražas svētki notiks sakņu paviljonā.


Visas aktivitātes pasākumu laikā bez maksas. Laipni aicinām patīkami iepirkties un pozitīvā gaisotnē iesaistīties radošās un aizraujošās aktivitātēs!


Uz tikšanos krāsainākajā vietā pilsētā – Rīgas Centrāltirgū!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.45038295sec.