Rīgas Lielais KRISTAPS un citi Rīgas brīnumi – Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā

Ceturtās Adventes Svētdienā, 21. decembrī, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina uz Ģimenes dienas pasākumiem. Plkst. 12:00; 13:00; 14:00; 15:00; 16:00 lieli un mazi apmeklētāji aicināti uz ekskursiju ''Rīgas Lielais Kristaps un citi Rīgas brīnumi''. Radošajā darbnīcā bērniem būs daudzveidīgas jaunrades iespējas - zīmēt un krāsot Ziemassvētku noskaņas, Rīgas senos brīnumus, kā arī ''būvēt'' seno Rīgu. Ziemassvētku melodijas skanēs Polifona - 19. gadsimta mūzikas atskaņotāja interpretācijā. Arī pats Polifons un tā metāla perforētās plates (mūsdienu CD priekšteces) ir ''iecelts'' Mēneša eksponāta godā un aplūkojams Izstāžu zālē.

Leģendārajam koka milzim - Rīgas Lielajam Kristapam - vienam no Rīgas simboliem, brīnumiem un sargiem, ir tieša saistība ar Ziemassvētku stāstu. Lielais Kristaps - 17. gadsimtā veidotā koka skulptūra, jau daudzus gadu desmitus mājvietu radis Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā, bet uz šodienas Rīgu un rīdziniekiem Daugavas malā noraugās jaunais Lielais Kristaps. Ir tradīcija, ka, ik gadu decembrī, laikā ap Kristapa vārda dienu, leģendārais Lielais Kristaps gaida savus viesus muzejā.

Jāpiebilst, ka muzeja Kolonnu zālē visus apmeklētājus sagaida un priecē Lielā egle, dāvājot īstu Ziemassvētku sajūtu, kā arī ekspozīcijā apskatāms iespējams, senākais atrastais Ziemassvētku eglītes rotājums – arheoloģiskajos izrakumos Vecrīgā atrastā unikālā akmens bumbiņa ar piekarcilpu.

Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Suvenīru veikaliņā vēl ir iespēja iegādāties oriģinālas un skaistas Ziemassvētku dāvanas, kā arī īpašu 2015. gada kalendāru – plānotāju.

Ģimenes dienas aktivitāšu apmeklētājiem muzejs dāvā īpaši draudzīgo Ģimenes dienas ieejas maksu: EUR 1,42; pensionāriem, studentiem, skolēniem EUR 0,71. Plašāka informācija: Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Komunikācijas darba nodaļā, tālr.: 67356676.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50483704sec.