Ventspils izstādē «Balttour» atvērs virtuālo vēstniecību ķīniešu valodā

Ventspils Tūrisma informācijas centrs no 6.līdz 8.februārim Kurzemes stendā prezentēs Ventspils tūrisma piedāvājumu starptautiskajā tūrisma izstādē ''Balttour 2015'', kas notiks Rīgā Ķīpsalas hallē.

Šogad, ''Balttour 2015'' izstādes laikā, Ventspils sper būtisku soli tālo austrumu virzienā – septiņām Ventspils virtuālās vēstniecības valodām (latviešu, krievu, angļu, vācu, lietuviešu, franču un igauņu) pievienojot arī ķīniešu valodu, tādējādi nodrošinot Ventspils virtuālās vēstniecības pieejamību vēl 1,3 miljardiem cilvēku, kas sazinās šajā valodā. Turklāt šāds solis Ventspili arī satuvina ar mūsu jauno sadraudzības pilsētu Ningbo Ķīnas Tautas Republikā.

Izstādes apmeklētāji varēs piedalīties arī loterijā un kopā ar ķīniešu laimes vēlējumu saņemt arī dāvanu kartes Ventspils tūrisma objektu apmeklējumam.

Ventspils muzejs šogad realizēs projektu ''Gūtšmitu nams'', kas paredz saturīgas ekskursijas Ventspils muzeja gidu pavadībā pilsētas arhitektūras piemineklī ar ne tikai bagātīgu būvniecības, bet arī tā apsaimniekotāju vēsturi. Interjeros vērojamais greznais historisms mijas ar satriecošu 20.gs. 60.-80.gadu likuma sargātāju vidi. Ekskursijas notiks no maija līdz septembrim, turklāt tās iecerēts papildināt ar vizuāli informatīvu mobilo izstādi. Izstāde noteikti būs interesanta gan tūristiem, gan ventspilniekiem.

Mākslas mīļotāji Livonijas ordeņa pilī vasarā varēs skatīt izstādi ''Uz lielās dzīves trases.'', kas atspoguļos 20. gs. sešdesmito gadu grafisko valodu un tapusi sadarbībā ar Latvijas Nacionālo Mākslas muzeju, kā arī izstādi ''Rīgas mākslas porcelāns, 20.gs. 20.-40.gadi'' no Pētera Avena privātkolekcijas.

Valentīndienā 14.februārī Ventspils Amatu mājā atklās ģimenes godu istabu, kur turpmāk tradīciju zinātāja Vivita Ķepse, ko daudzi Latvijā pazīst kā Kāzu muzeja vadītāju, iepazīstinās ar ģimenes godiem un to svinēšanas tradīcijām - sākot ar krustabām, kristībām, vedībām jeb kāzām un beidzot ar bēdībām jeb bērēm. Regulāri tiks rīkotas arī tematiskas izstādes – vizuāls stāsts par ģimenes godiem.

Aktīvākajiem Ventspils viesiem noteikti patiks Olimpiskais centra ''Ventspils'' stadionā atklātais ielu vingrošanas laukums un Piedzīvojumu parkā rekonstruētā BMX trase ar gandrīz 5 m augsto estakādi un virāžām, kas nu atbilst visjaunākajiem standartiem.

Ventspils viesi varēs novērtēt arī divas jaunas ēdināšanas vietas - pēc Jāņiem strādāt sāks Ventspils Tehnikuma jaunā kafejnīca ''Venta'' un restorāns – bezalkoholiskais bārs.

Kopā ar Kurzemes tūrisma asociāciju, Ventspils Tūrisma informācijas centrs aicina Latvijas iedzīvotājus piedalīties ikgadējā akcijā ''Apceļo Kurzemi'', kas šogad piedāvās iepazīt meistardarbus un unikālas prasmes, ko tautā mēdz saukt par meistarstiķiem.

Ventspilnieku lielākais meistarstiķis nepašaubāmi ir vienīgais mākslīgi veidotais kalns Latvijā jeb ''Lemberga hūte'', kura pakājē atrodas ''Piedzīvojumu parks''. Te var izpriecāties kādā no vairāk kā 20 atrakcijām vai 58 m augstumā nofotografēties pie staltbrieža skulptūras.

Ventspils Amatu mājā meistari ierādīs, kā pašam nopīt vai noaust sev aproci no unikālā dzintara diega. RTU zinātnieces Ingas Ļašenko izstrādāto dzintara diegu, ko iegūst no dzintara pulvera, ļoti veiksmīgi izmanto tekstilmākslinieki. Te tiek austas arī dzintara šalles, bet no auduma pēc individuālā pasūtījuma šūti moderni, mūsdienīgi tērpi.

Livonijas ordeņa pilī jāsaskaita mūzikas instrumenti. Nu kur vēl var dzirdēt CD vectētiņa –polifona mūziku vai klavieres, kas spēlē pašas ar jocīgo nosaukumu – pianola vai arī simtgadīgu pianīnu un Ugāles ērģeļmeistara Jāņa Kalniņa izgatavotās ērģeles.

Aizraujošu ceļojumu nezināmajā - pa Saules sistēmu, uz Mēnesi vai Saules sistēmas pavadoņu atklāšanu jaunradītos digitālā planetārija lektoru radītos šovos piedāvā Jaunrades nams.

Kurzemes Democentrā varēs atklāt, ka mums visiem ir īpašas spējas. Ikviens varēs ar domu spēku palaist kosmosā raķeti, pamirkšķinot acis nosūtīt satelītam signālu, nofotografēties kopā ar slavenību un beidzot uzzināt, kas lācītim vēderā.

Bet Piejūras brīvdabas muzeja Ekspozīcija ''Šaursliežu dzelzceļš. Mazbānītis'' ļauj pagātni piedzīvot braucienā ar restaurēto tvaika lokomatīvi jeb Mazbānīti, garām seno stacijas ēku, pieturas punktu un dzelzceļa koka tilta jaunuzceltām kopijām. Varēs izmēģināt arī muzeja kolekcijas jaunumu - motordrezīnu. Šogad mazajiem apmeklētājiem par prieku pie Kazandžu mājām uz palikšanu iekārtosies trušu saime.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.81943107sec.