Pasaku varoņi "atdzīvinās" Vecmīlgrāvja ostas sētu

Svētdien, 2015.gada 17. maijā no plkst. 11.00 līdz 17.00 Vecmīlgrāvī notiks tradicionālā akcija "Mūsu ostas sēta", kuras laikā vietējo skolu jaunieši apgleznos kārtējo Rīgas brīvostas dzelzsbetona sētas daļu.

Pasākums, kuru pirms pieciem gadiem organizēt aizsāka Vecmīlgrāvju attīstības biedrība (VAB) sadarbībā ar Rīgas brīvostu, katru gadu pulcē izcilākos vietējo skolu jaunos māksliniekus. Arī šogad izsludinātajā skiču konkursā piedalījās skolēni gan no Rīgas 31. vidusskolas, Rīgas Rīnūžu vidusskolas, Rīgas 46. vidusskolas, gan Bērnu un jauniešu centra "Mīlgrāvis".

Lielākiem un mazākiem kuģīšiem, krāšņām mozaīkām, zemūdens pasaules ainiņām un dažnedažādiem augiem un ziediem, kas šo piecu gadu laikā uzgleznoti uz ostas sētas, šosvētdien pievienosies jauno mākslinieku iemīļotākie pasaku varoņi. "Izvērtējot skiču konkursu rezultātus, jāatzīst, ka šī gada tēma "Pasaku tēli" skolēniem ir sevišķi mīļa. Svētdien vairāk nekā 100 metru garo sētas posmu "atdzīvinās" gan mūsdienu multiplikācijas filmu varoņi, gan tādi klasiski pasaku tēli kā Vinnijs Pūks, Runcis zābakos, Sniegbaltīte un citi," atzīst pasākumu organizatore Zane Auškāpa.

Ikviens interesents tiek aicināts gan atbalstīt un iedvesmot jaunos māksliniekus, gan vienkārši jauki pavadīt brīvdienu, jo par svētku dalībnieku labo omu rūpēsies atraktīvais un mīlgrāviešu jau iemīļotais pasākuma vadītājs Elvings Eklons. Savukārt tiem, kam patīk pasakas, varēs ne tikai noraudzīties, kā top viņu mīļāko pasaku tēlu portreti, bet arī klausīties pasaku lasījumus.

"Mūsu ostas sēta" ir viens no pasākumu klāsta, kurus VAB organizē sadarbībā ar Rīgas brīvostu. Toties jauko mākslas darbu tapšanai krāsu iegādē pretimnākoša ir Rīgas laku un krāsu rūpnīca.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.687603sec.