Norisinās Latvijas modes nedēļa «Modes Manifestācija»

No 2016. gada 16. līdz 19. martam norisinās Latvijas modes nedēļa MODES MANIFESTĀCIJA, kurā ikviens var izbaudīt Latvijas modes zīmolu daudzveidību, vērojot 20 dažādu zīmolu kolekcijas. Apskatāmi gan pašmāju modes autoritāšu, gan jauno talantu radītie tērpi. Īpašas šī gada odziņas – bērnu apģērbu, pludmales tērpu un apakšveļas modes skates, kā arī vairāku modes dizaineru sagādāti pārsteigumi Latvijas publikai.

Latvijas modes nedēļa MODES MANIFESTĀCIJA turpina tradīciju, kuru uzsāka lielākā un aktīvākā Latvijas modes dizaineru apvienība Latvijā – biedrība "Latvijas Modes palāta", piecus gadus organizējot Latvijas modes zīmolu jaunāko kolekciju demonstrēšanas platformu. Sākotnējais RIGA FASHION MOOD nosaukums pērn pēc Latvijas modes palātas iniciatīvas ieguva MODES MANIFESTĀCIJAS nosaukumu, jo tā bija LR Kultūras ministrijas īstenotā Latvijas laikmetīgā dizaina ekspozīciju un notikumu cikla "DIZAINA MANIFESTĀCIJA" sastāvdaļa.

"MODES MANIFESTĀCIJA, Latvijas modes nedēļa, šodien, var teikt, ir to daudzo centīga darba gadu rezultāts. Latvijas mēroga pasākums ir izaudzis kvalitatīvi – pieaudzis gan pasākuma dienu skaits, gan dalībnieku skaits. Pasākums ir iespēja mūsu modes māksliniekiem parādīt to pasaules mēroga radošumu, kvalitāti, ko novērtē modes industrijas pārstāvji un cienītāji arī ārpus Latvijas robežām. Esmu gandarīta, ka varu būt daļa no tiem, kas ar MODES MANIFESTĀCIJAS palīdzību, iespējams, atklās ne vienu vien Latvijas modes zvaigzni, kas spoži iemirdzēsies starptautiskā mērogā!" uzsver Latvijas modes nedēļas MODES MANIFESTĀCIJA kuratore Dita Danosa.

Ņemot vērā, ka pasākuma mērķis ir sekmēt Latvijas modes zīmolu izaugsmi starptautiskā mērogā, modes skates tiks straumētas tiešraidē viedtālruņos un internetā. Tas sniegs iespēju vērot Latvijas modes nedēļas norisi jebkurā vietā pasaulē, kas ir interesants jaunums ārvalstīs dzīvojošiem modes iepircējiem, medijiem un citiem industrijas pārstāvjiem.

Trešdien, 16. martā, modes nedēļa tiks atklāta ar pludmales apģērbu un apakšveļas modes skatēm. Savukārt 17. un 18. martā tiks demonstrēts plašs spektrs Latvijas modes zīmolu kolekciju, sākot no Latvijā labi pazīstamiem zīmoliem kā ALEXANDER PAVLOV, CINNAMON CONCEPT un KEITA, beidzot ar jauniem modes dizaineriem, kuriem Latvijas modes nedēļa MODES MANIFESTĀCIJA kalpo kā starta platforma tālākai attīstībai. Sestdien, 19. martā modes mēle tiks atvēlēta bērnu zīmoliem.

MODES MANIFESTĀCIJA norisināsies RISEBA Arhitektūras un mediju centrā H2O 6, Ūdens ielā 6, Rīgā. Modes skates būs iespējams apmeklēt ikvienam interesentam, iegādājoties biļeti Biļešu servisa tirdzniecības vietās.

Latvijas modes nedēļas MODES MANIFESTĀCIJA modes skates būs skatāmas tiešraidē mobilajā televīzijā, lietotnē LMT Straume, kā arī internetā: http://straume.lmt.lv un RīgaTV 24 vietnē play24.lv.

MODES MANIFESTĀCIJA kuratore ir Dita Danosa, vizuālās identitātes autore ir stila dizainere Iveta Vecmane un fotogrāfs  Mārtiņš Cīrulis sadarbībā ar modeli Beati Stivriņu un grima mākslinieci Jeļenu Kaņuku. Grafikas dizaina autors ir Kirils Kirasirovs.

Latvijas modes nedēļa MODES MANIFESTĀCIJA 2016. gadā ir atzīta par valstiski nozīmīgu kultūras pasākumu, jo īsteno Latvijas kultūras telpai nozīmīgu projektu, iegūstot līdzfinansējumu no Valsts Kultūrkapitāla Fonda.  Pasākuma organizators ir biedrība "Latvijas Modes palāta".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.81585383sec.