Rīgas Zooloģiskajā dārzā notiks roņu dienas

Šajā nedēļas nogalē 2016. gada 19. un 20. martā plkst.12.00-16.00 Rīgas Zooloģiskajā dārzā notiks "Roņu dienas". Laiks ir pavasarīgi silts, un ronēnu dzimšana Igaunijas neapdzīvotajās salās rit pilnā sparā. Līdz šim šogad Zoodārzā vēl nav nogādāts neviens Latvijas piekrastē nokļuvušais roņu bērns. Tomēr, lai sagatavotu cilvēkus adekvātai rīcībai jūras piekrastē pamanot roņu mazuli, Rīgas Zooloģiskais dārzs sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi un Ventspils pilsētu aicina visus interesentus uz Roņu dienām Zoodārzā.

Uzzini visu par Baltijas jūras roņiem Roņu dienās Zoodārzā un skaties, ko prot Rīgas Zoodārza ronis Puika!"Roņu dienās Zoodārzā"

19. un 20. martā plkst. 12.00-16.00 notiks radošā izziņas darbnīca " Iepazīstam Baltijas jūras roņus!"

Plkst.14.00 roņa Puikas paraugdemonstrējumi

Pasākuma laikā stāstīs un skaidros, cik šis ir nozīmīgs laiks Baltijas jūras roņu dzīvē. Aicinās būt gataviem pareizai rīcībai jūras piekrastē pamanot roņu mazuļus, skaidros kā atpazīt vai ronēnam ir vajadzīga palīdzība un kur to meklēt. Apmeklētājiem būs iespēja iepazīt Baltijas jūrā mītošo roņu atšķirības, uzzināt roņu mazuļu attīstības un barošanās īpatnības, kā arī iesaistīties dažādu interesantu uzdevumu risināšanā.

Uzzini, ko darīt, ja piekrastē sastopi mazu ronēnu! Liedagā pamanīts roņu mazulis! Kā rīkoties?

Dabas aizsardzības pārvaldes izveidotā info grafika būs labs palīgs, lai uzzinātu, kā vispareizāk rīkoties sastopot ronēnu pludmalē. Ikviens, kurš pludmalē atrod roņu mazuli, tiek aicināts nedzīt viņu ūdenī, nekaitināt un nebaidīt. Liels lūgums piesiet suņus pavadās, jo diemžēl nereti zoodārzā nonāk roņu bērni ar kostām un plēstām brūcēm… Par sastapšanos informējiet Dabas aizsardzības pārvaldes speciālistus pa tālr. 29198590. Viņi sazināsies ar reģionālajiem vides inspektoriem, kuri pieņems lēmumu, ko darīt tālāk – vai atstāt piekrastē vai nogādāt zoodārzā. Pašiem ronēnu pārvietot aizliegts!

Piekrastē atrastais roņu mazulis nereti nonāk Rīgas Zoodārzā.

Rīgas Zoodārzā gandrīz katru gadu tiek nogādāti Latvijas piekrastē nokļuvušie roņu mazuļi, galvenokārt pelēko roņu mazuļi. Pērn tie bija 6 pelēkie roņi un 1 pogainais ronis. Ir bijuši gadi, kad tika atvesti 12-16 mazuļi. Pārsvarā tie bija novārguši un/vai savainoti. Pateicoties zoodārza darbinieku pūlēm, lielu daļu "bēdubrāļu" izdodas izbarot mākslīgi. Daļa izaugušo roņu nonāk citos zooloģiskajos dārzos vai okeanārijos, savukārt pārējie tiek atlaisti brīvībā Baltijas jūrā. Trīs pērn izbarotie pelēkie ronēni devās uz Maskavas zoodārzu, divus pelēkos ronēnus izlaidām Baltijas jūrā, viens pogainais ronēns aizbrauca uz Poliju. Jūras piekrastē nokļuvušo ronēnu izbarošanu Rīgas Zoodārzā jau vairākus gadus atbalsta Ventspils pilsēta.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Latvija
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46384192sec.