«Rīgas mākslas telpā» notiek radošie grafikas vakari

Starptautiskā grafikas festivāla "Printmaking IN" ietvaros katru trešdienu no 6. jūlija līdz 17. augustam 16.00 "Rīgas mākslas telpā" notiek radošie grafikas vakari, kuros tiek dota iespēja iepazīt grafiku, izmēģināt dažādas tās tehnikas un satikties ar māksliniekiem. Vakarus papildina kāds muzikāls, literārs vai citādi radošs pārsteigums. Aicināts piedalīties ikviens interesents, speciālas priekšzināšanas nav nepieciešamas.

20. jūlijā "Rīgas mākslas telpā" norisināsies tikšanās ar festivāla Printmaking In Rīgā un izstādes "Atpakaļ haosā" kuratori, biedrības "Grafikas kamera" vadītāju, mākslinieci Ievu Nagliņu, kuru papildinās projekta "AINA" performance.

Ieva Nagliņa iepazīstinās ar festivāla Printmaking In norisēm Rīgā un Pērnavā, būs iespēja iepazīt ASV grafiķu izstādi "Atpakaļ haosā" kuratora acīm, uzzināt par izstādē pārstāvētajiem māksliniekiem, kā arī uzdot sev interesējošus jautājumus.

Projekta "AINA" ietvaros Ieva Nagliņa un Kristaps Krievs (DJ Krii) piedāvās multimediālu performanci. Projekts "AINA" ir divu stihiju sadursme audiovizuālā performancē - skaņas un vizuāla attēla projekcijas dzīva improvizācija. Attēls tiek radīts uz kodoskopa pamatnes, kur top “dzīvi zīmējumi”, kas ar lēcas, gaismas stara un spoguļa palīdzību tiek atstaroti uz virsmas telpā. Izmaiņas, ko mākslinieks veic uz kodoskopa darba virsmas, ir redzamas skatītājam reālajā laikā vairākkārtīgi palielinātajā attēlā. Skaņa tiek radīta konkrētā priekšnesuma laikā, izmantojot cilpmašīnu, datoru un atskaņošnas iekārtas. Skaņas aparatūra un iepriekš sagatvotie skaņu sampli performances radīšanas procesā kalpo līdzīgi kā krāsas un otas. Mūzikas un vizuālās mākslas izteiksmes līdzekļu mijiedarbībā tiek radīts konkrētajai vietai un apstākļiem pielāgots mākslas akts - neatkārtojama vizuāli un audiāli baudāma aina.

Pasākumu laikā ieejas biļete "Rīgas mākslas telpā" ar 50% atlaidi visām cenu grupām.

Paralēli apmeklētājiem būs iespēja apskatīt Grafikas festivāla "Printmaking IN" centrālo izstādi "Atpakaļ haosā". Tajā pārstāvēti amerikāņu grafiķi ar atšķirīgiem un spilgtiem rokrakstiem: "The Amazing Hancock Brothers", Moriss Eiblmens (Maurice Abelman), Šons Starwars (Sean Starwars), Deniss Maknets (Dennis McNett), Tailers Krasovskis (Tyler Krasowski), Karloss Barberenu (Carlos Barberena), Raiens O'Malijs (Ryan O´Malley), Kērtiss Džonss (Curtis Jones), Toms Huks (Tom Huck) un mākslinieki no apvienībām "Cannonball Press", "Burning Bones" un "Out Law Prints". Izstāde apskatāma "Rīgas mākslas telpā" līdz 21. augustam.

"Printmaking IN" ir starptautisks festivāla zīmols, kas radies Igaunijā, Pērnavā 1998. gadā. Ar laiku "iekarojot" arī Tallinu un Tartu, tagad šķērsojis Igaunijas robežu un pirmo reizi notiks Rīgā. Apvienojot dažādus māksliniekus no atšķirīgām pasaules valstīm - Baltijas, Skandināvijas un Amerikas - festivāls ietver publisku pasākumu sēriju: grafikas izstādes, performances, drukāšanas akcijas, meistarklases un radošās darbnīcas. Sīkāka informācija par festivāla programmu pieejama mājaslapā www.printmakingfestival.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56090999sec.