Jūrmalas festivāla atklāšanā muzicēs Latvijas Simtgades jauniešu orķestris kopā ar pasaulslaveniem latviešu mūziķiem

No 24. līdz 28. jūlijam ar pieciem krāšņiem koncertiem un īpašu Latvijas valsts simtgadei veltītu programmu Dzintaru koncertzālē norisināsies ceturtais “Jūrmalas festivāls”. Festivāla atklāšanas koncertā “Dzimuši Latvijā” 24. jūlijā tiksimies ar izciliem Latvijā dzimušiem mūziķiem, kuri ieguvuši plašu starptautisku atzinību – operdziedātāju Kristīni Opolais, akordeonisti Kseniju Sidorovu un vijolnieci Vinetu Sareiku.

Katrs mākslinieks sniegs priekšnesumu kopā ar jauniem daudzsološiem mūziķiem – baritonu Kalvi Kalniņu, ģitāristu Miku Akotu un vijolnieku Daniilu Bulajevu. Viņiem uz Dzintaru koncertzāles lielās skatuves pievienosies unikāls Latvijas Simtgades jauniešu simfoniskais orķestris, kura sastāvā muzicēs labākie Latvijas jaunie mūziķi. Koncerta diriģents – starptautiski atzītais Berlīnes Komiskās operas muzikālais vadītājs Ainārs Rubiķis.

Latvijas Simtgades jauniešu orķestris, kas tika izveidots atlases konkursā, diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā ir sagatavojis krāšņu koncerta programmu, kurā dzirdēsim Jāņa Mediņa “Ziedu valsi”, Pētera Barisona “Bērnības rītus”, Romualda Kalsona “Gadskārtu ieražu dziesmas”, Astora Pjacollas “Adios Nonino”, Dmitrija Šostakoviča “Valsi”, Volfganga Amadeja Mocarta “La ci darem” no operas “Dons Žuāns”, Morisa Ravēla “Čigānieti” un citus skaņdarbus.

Operas dīva Kristīne Opolais dziedās duetā ar jauno operdziedātāju baritonu Kalvi Kalniņu. Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas vijolnieks Daniils Bulajevs muzicēs kopā ar akordeona spēles karalieni Kseniju Sidorovu, savukārt vijoles virtuoze Vineta Sareika duetā saspēlēsies ar ģitāristu Miku Akotu no Alsungas.

“Man ir prieks par šo ideju, un es ceru, ka tā nebūs tikai vienu reizi. Jauniešiem un jaunajiem solistiem tā ir iespējas mācīties no lielajiem solistiem un strādāt ar Latvijā un pasaulē prominentiem mūziķiem,” saka diriģents Ainārs Rubiķis.

LTV1 ēterā koncerta ierakstu varēs skatīties 28.jūlijā plkst. 21.20, bet tiešraidē koncertu translēs Latvijas Radio 3 “Klasika”.

Koncertcikls “Dzimuši Latvijā”, kura ietvaros notiek 24. jūlija koncerts ar tādu pašu nosaukumu, ir Latvijas valsts simtgades notikums, kuru atbalsta Kultūras ministrija. Koncertciklā Latvijas klausītājiem tiek piedāvāta iespēja pieredzēt gan Latvijas jauno talantu, gan jau starptautiski atzītu un pasaulē pieprasītu mūzikas zvaigžņu uzstāšanos Latvijas simtgadē Latvijas koncertzālēs. Koncertu “Dzimuši Latvijā” organizē VSIA “Latvijas Koncerti” sadarbībā ar Kultūras ministriju.

No 24. līdz 28. jūlijam ar pieciem krāšņiem koncertiem un īpašu Latvijas valsts simtgadei veltītu programmu Dzintaru koncertzālē norisināsies ceturtais “Jūrmalas festivāls”. Festivāla goda mākslinieks dziedātājs Aleksandrs Antoņenko kopā ar Latvijā un pasaulē atzītiem māksliniekiem Kristīni Opolais, Kseniju Sidorovu, Egilu Siliņu, Alisu Zinovjevu, pianistiem Osokiniem, Vinetu Sareiku, Daniilu Bulajevu, diriģentu Aināru Rubiķi, Jūrmalas festivāla orķestri un citiem māksliniekiem gādās par neaizmirstamu vasaras muzikālo piedzīvojumu Dzintaru koncertzālē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.03.2024 - 23.03.2024 Starptautiskais zvaigžņu festivāls Liepājas reģiona TIB
Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā, 15. martā koncertzāles “Lielais dzintars” ar džeza programmu publiku priecēs “Trio Elpo”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.02.2024 - 23.03.2024 KRAUZE pret KRAUZI - Sarunu vakars Jaunmoku pils
23. martā pl. 19.00 Jaunmoku pilī iemīļotas TV ētera personības, brāļi Arnis un Valters Krauzes, aicina uz jautru sarunu vakaru “Krauze pret Krauzi". | Skatīt vairāk
no 15.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 22.03.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15847588sec.