Jūrmalas 24,2 kilometrus garajā pludmalē sākusies aktīvā peldsezona

Arī šovasar, sākoties karstajam laikam un aktīvajai peldsezonai, Jūrmalas pilsēta ir gatava uzņemt atpūtniekus 24,2 kilometrus garajā pludmalē. Atpūtniekiem kūrortpilsētā pieejamas 12 oficiālās peldvietas – 11 no tām jūras krasā, viena – Lielupes krastā. Šogad pilsētā plīvo astoņi Zilie karogi. Atpūtniekiem pludmalē pieejamas arī vairāk nekā 40 pludmales kafejnīcas.

Šajā peldsezonā Zilie karogi ir septiņās peldvietās jūras krastā – Kauguros, Jaunķemeros, Mellužos, Dubultos, Majoros, Dzintaros, Bulduros – un jau trešo gadu arī Jūrmalas jahtu ostā. Jūrmalas pilsētā joprojām ir vairāk Zilo karogu nekā Lietuvā un Igaunijā kopā.

Peldsezonā Jūrmalas glābšanas stacijās par pludmales apmeklētāju drošību gādā 36 profesionāli glābēji, kuri nepieciešamības gadījumā ir gatavi sniegt palīdzību.

Jūrmalas pludmalē šogad izvietoti 252 pludmales soliņi, vairāk nekā 150 pārģērbšanās kabīnes, kas atpūtnieku ērtībai šovasar ir numurētas (Travelnews.lv ierosinājums 2018. gadā ir uzklausīts), lai kalpotu kā orientieris atrašanās vietas noteikšanai. Tāpat visā pludmales garumā izvietoti 200 atkritumu konteineri un 17 pārvietojamās sabiedriskās tualetes. Šogad publiskās tualetes visā pilsētā ir bez maksas, pludmalē tās pieejamas arī Bulduru, Majoru un Kauguru glābšanas stacijās. Piecās peldvietās – Bulduros, Dzintaros, Majoros, Asaros un Kauguros – ir publiski pieejamas dušas un 11 kāju skalotāji. Deviņās izejās uz pludmali uzstādītas jaunas koka laipas. Savukārt bērniem aktīvai atpūtai pludmalē un atpūtas vietās pie upes ir labiekārtoti kopumā 23 rotaļu laukumi.  

Jūrmalniekiem un kūrorta viesiem Jūrmalā pieejamas četras ar piknika nojumēm, galdiem, soliņiem un pārģērbšanās kabīnēm aprīkotas atpūtas vietas Lielupes krastā – Priedainē, Majoros, Dubultos un Pumpuros. Atpūtniekiem pieejama arī atpūtas vieta pie Slokas karjera.

Posmā starp Majoriem un Dubultiem atrodas Jūrmalas pludmales centrs, kur pludmales sporta veidu cienītāji var iznomāt laukumus un inventāru treniņiem un sacensībām. Jūrmalas pludmales centrā 640 metru garumā iekārtoti seši pludmales volejbola laukumi, kas pielāgojami arī pludmales tenisam, trīs pludmales futbola laukumi, kā arī laukums ielu vingrošanai. Visā pilsētas pludmalē ir pieejami seši vingrošanas laukumi.

Jūrmalas pludmales peldsezonas laikā ir pieejamas arī cilvēkiem ar invaliditāti un senioriem. Invalīdiem riteņkrēslos ir pielāgotas 14 izejas uz jūru un ir pieejamas četras invalīdu pārģērbšanās kabīnes – Vaivaros, Kauguros, Jaunķemeros un Jaundubultos. Cilvēki ar invaliditāti peldēm jūrā var izmantot peldratus, braukt ar tandēmriteni vai trīsriteni, kā arī izmantot īpašu, ar riteņiem aprīkotu, zvilni atpūtai Kauguru un Jaunķemeru pludmalē. Izmantojot pakalpojumu, tiek nodrošināts asistenta atbalsts bez maksas.

Pludmales apmeklētāji var izvēlēties savām vēlmēm piemērotāko pludmales atpūtas zonu – pludmale ir sadalīta mierīgās atpūtas un aktīvās atpūtas zonās. Ūdens sporta veidu cienītāji noteiktās zonās Kauguros, Asaros, Pumpuros un Lielupē var nodarboties ar kaitbordu un vindsērfingu.

Regulāras ūdens kvalitātes pārbaudes veic Veselības inspekcija. Pirmie ūdens testēšanas rezultāti liecina, ka ūdens kvalitāte ir atbilstoša un peldēties atļauts visās peldvietās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41447115sec.