Atklās mākslinieka Viktora Šuškēviča izstādi «Tēlniecība»

2015. gada 3. septembrī plkst. 18.00 Jūrmalas pilsētas muzejā (Tirgoņu iela 29, Majori, Jūrmala) tiks atklāta Viktora Suškēviča izstāde "Tēlniecība".

Kopš Latvijas Mākslas akadēmijas beigšanas 1984. gadā, Viktors Suškēvičs aktīvi darbojas mūsdienu latviešu tēlniecībā. Tēlnieka profesionālo interešu loks ir ārkārtīgi plašs un sniedzas no medaļu žanra, mazām formām līdz portretiem un monumentāliem tēlniecības darbiem. Pastiprināta interese tiek izrādīta tēlniecībā pielietotajiem klasiskajiem materiāliem un tehnoloģijām, kurus mākslinieks savā radošajā procesā cenšas apgūt un izmantot.

Viktoru Suškēviču raksturo aizrautīga interese par Latvijas vēsturi, kas atspoguļojas arī viņa radošajā darbībā. Tēlnieks ir daudzu piemiņas plākšņu autors. Tās veltītas vairākiem izciliem mūziķiem, kultūras darbiniekiem, zinātniekiem, kā arī vēsturiskām personībām, piemēram, Austrijas imperators Jozefs II, Krievijas imperators Pēteris I, pāvests Joans II, hercogs Jēkabs u.c. Pie lielākajiem autora sasniegumiem pieskaitāmi - monumentāls Svēta Meinarda piemineklis Ikšķilē, dekoratīva bruņurupuča skulptūra Ventspilī, Svētas Katrīnas statuja Somijā, Kaarinas pilsētā. Pēdējais, 2015.gadā veidotais tēlnieka darbs, atrodas Ķīnas pilsētā Cāņčuņā. Tā ir monumentāla dekoratīva skulptūra "Taurenis", kas izgatavota no pulēta nerūsējoša tērauda.

Tēlnieka Viktora Suškēviča šajā izstādē eksponētie darbi ataino autora padziļināto interesi par cilvēka iekšējo pasauli. Simboliska attieksme ir viens no tēlnieka radošā procesa pamatelementiem. Tieši mazo formu darbi autoram kalpo kā sava veida laboratorija, izpētes lauks un sagatavošanās posms monumentālo darbu radīšanai.

Viktors Šuškēvičs dzimis 1955. gadā. 1984. gadā absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Tēlniecības nodaļu, 2000. gadā ieguvis Maģistra grādu Mākslas zinātnē. Latvijas Mākslinieku savienības, Starptautiskās "UNESCO" Mākslinieku asociācijas un Latvijas Tēlniecības centra biedrs. Strādājis par pasniedzēju Rīgas Lietišķajā mākslas vidusskolā, Latvijas Universitātes Pedagoģijas fakultātē, Starptautiskajā Praktiskās Psiholoģijas institūtā un Sociālo Tehnoloģiju augstskolā. No 200.-2003. gadam bijis Ventspils pilsētas galvenais mākslinieks. Piedalījies tēlniecības simpozijos Holandē, Somijā, Šveicē, Ķīnā. Tēlnieka darbi atrodas vairākās privātkolekcijās, muzejos Latvijā un Eiropā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.550704sec.