Top 10 vietas, ko apmeklēt Ventspils pusē šajā pavasarī

Laikam kļūstot siltākam, mūsos atjaunojas arī vēlme ceļot, iepazīt un atklāt ko jaunu. Šobrīd skaidrs, ka neceļosim uz siltām pludmalēm, bet šogad veltīsim laiku savas zemes Latvijas iepazīšanai.

Ventspils Tūrisma informācijas centrs apkopojis informāciju par vietām, ko šajā īpašajā laikā, ievērojot piesardzību ir iespēja apmeklēt Ventspils pusē.

Baudi kultūrvēsturisko Ventspili!

Apmeklētajiem atvērts ir Ventspils muzejs un visas tā struktūrvienības – Livonijas ordeņa pils, Amatu māja, H. Dorbes muzejs un Piejūras brīvdabas muzejs.

1. Viens no atpazīstamākajiem Ventspils simboliem ir Livonijas ordeņa pils, kas ir senākais viduslaiku cietoksnis Latvijā un vecākā būve Ventspilī. Pilī aplūkojama digitālā ekspozīcija "Dzīvā vēsture", kas sniedz iespēju ceļot cauri gadsimtiem, gūstot ieskatu Ventspils vēstures nozīmīgākajos notikumos. Pils viesus uzņem viesus no otrdienas līdz svētdienai, no plkst. 10.00 līdz 18.00. (Adrese: Jāņa iela 17, Ventspils)

2. Amatu māja atrodas Kurzemes hercogistes senākajā skolas ēkā (18. gs.) iespējams apskatīt kurzemnieku radošās prasmes – aušanu, podniecību un citus rokdarbus. Apmeklētājiem iespēja apskatīt 19. gs. stilā iekārtotu mācību klasi. Amatu mājā darbojas arī suvenīru salons "Ventiņpūrlād". Atvērta apmeklētajiem no otrdienas līdz sestdienai, no plkst. 10.00 līdz 18.00. (Adrese: Skolas iela 3, Ventspils)

3. Iepazīt agrāko latviešu un lībiešu zvejnieku dzīvesveidu ikviens tiek aicināts Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā, kur apskatāmas vēsturiskās dzīvojamās mājas, atrodas iespaidīga laivu un enkuru kolekcija un pat kūpinātavas un tīklu būdiņas! Vēstures mantojumu muzejā paspilgtina 19. gs. dzīvojamā ēka "Smiltnieki", vējdzirnavas, Lielirbes baptistu lūgšanas nams. Muzejs atvērts apmeklētajiem no otrdienas līdz svētdienai, no plkst. 10.00 līdz 18.00. (Adrese: Riņķa iela 2, Ventspils)

4. Sezonu Ventspilī uzsāk iemīļotā šaursliežu dzelzceļa tvaika lokomotīve Mazbānītis ar vagoniem, kas vizina viesus pa divām dzelzceļa līnijām – mazo apli pa Jūrmalas parku un līniju, kas ved līdz Piedzīvojumu parkam. Mazbānītis kursē no trešdienas līdz svētdienai. Ņemot vērā valstī pieņemtos drošības pasākumus, Mazbānīša pasažieriem obligāti būs jāvalkā sejas maskas. Mazbānīša kustības saraksts pieejams šeit - http://muzejs.ventspils.lv/piejuras-brivdabas-muzejs/mazbanitis/kustibas-saraksts/ (Adrese: Riņķa iela 2, Ventspils)

Aktīvās atpūtas piedzīvojums uz kalna, ūdens un komandā!

5. Piedzīvojumu parks ir iecienīts atpūtas un sportošanas objekts gan ventspilnieku, gan pilsētas viesu vidū, šobrīd šeit ir iespēja veikot un spēlēt peintbolu. Veikparka un peintbola apmeklējums iespējams tikai ar iepriekšēju rezervāciju pa tālruņiem 27370666 vai 28611333, bet peintbola spēle jāpiesaka pa tālruni 28288484. Informācija par pakalpojumu cenām atrodama mājas lapā www.piedzivojumuparks.lv.  (Adrese: Saules iela 141, Ventspils)

Ja esi nokļuvis līdz Piedzīvojumu parkam ir vērts mērot 385 pakāpienus līdz slēpošanas kalna virsotnei "Lemberga hūte", kur 58 m augstumā virs jūras līmeņa ir apskatāms 360 grādu panorāmas skats uz visu pilsētu, ostu, upi Ventu un Baltijas jūru. Te drosmīgos kalnā kāpējus sveicina staltbrieža skulptūra! Uzkāpt kalnā ir iespējams katru dienu no plkst.10.00 līdz 17.00. (Adrese: Saules iela 141, Ventspils)

Atklāj zinātnes un tehnoloģiju pasauli!

6. No 3. jūnija apmeklētājiem durvis vērs arī interaktīvs zinātnes un tehnoloģiju muzejs Kurzemes Democentrs, kas bērniem, jauniešiem un ikvienam interesentam piedāvā aktīvu, aizraujošu, izzinošu un interesantu piedzīvojumu, iepazīstot tehnoloģiju pasauli un Kurzemē ražotus produktus. Kurzemes Democentrs nav vienkārši muzejs, tas ir nepārtraukts zinātnes un cilvēka zinātkāres rosinātājs – pieredze, kas neatstāj vienaldzīgu! Muzejs atvērts no trešdienas līdz  svētdienai (no 10.00 līdz 18:00). (Adrese: Ventspils Augsto tehnoloģiju parks 1)

Bāku romantiskais vilinājums.

7. Publiskai apskatei no iekšpuses atvērtas Ventspils apkārtnē esošās bākas. Ovišu bāka, kas ir Latvijas vecākā bāka un romantiskā - Užavas bāka. Ovišu bākā izveidota un apskatāma arī hidrogrāfijas vēstures ekspozīcija. Apmeklētājiem bākas ir atvērtas katru dienu, izņemot pirmdienas, no 10.00 līdz 16.00. Užavas bāka apmeklētājiem nav atvērta arī otrdienās.

Pastaigas un dabas tūrisma burvība.

8. Ventspils teju kļuvusi par vienu tūrisma un skaistas infrastruktūras objektu bagātāka, apmeklētājiem atvērta atjaunotā Ostas ielas promenāde ar plašu skatu uz Ventu, jūras vārtiem, senajām Ostas darbnīcām, iespaidīgu boju kolekciju un eksponēto loču kuģi "Rota". Jaunais promenādes posms vizuāli un saturiski bagātina Ventspils pilsētas vaibstus.

9. Vērot saulrietu, jūras bangošanu un kuģu ienākšanu jūrā iespējams, dodoties pastaigā pa  Dienvidu mola promenādi, kas ved līdz pat bākai. Dienvidu mola stāvlaukumā brīnišķīgu ainavu no augšas uz pilsētu un jūru var baudīt no 19 m augstā Skatu torņa. Tepat apskatāmi arī zvejas kuģi "Azova" un "Grots", Milzu krēsls, kas veidots no enkuru ķēžu posmiem, kā arī  4 m augstā skulptūra "Govs - Matrozis". Turpinot pastaigu var dodoties uz Jūrmalas parka Enkuru taku.  

10. Ventspilij īpašu šarmu un noskaņu piešķir košās puķu dobes un skulptūras, kā arī desmit dažādas strūklakas, kas ne tikai priecē acis, bet arī spēj veldzēt karstās dienās. Jaunākā strūklaka Lietussargs atrodas Laikrakstu alejā, Kuģu vērotājs Ostas ielas promenādē, Saules laiviņas Jaunpilsētas laukumā, Dzirnakmens Dzirnavu laukumā, Kāpu priede pie Pārventas bibliotēkas, Lāses pie Ventspils Augstskolas, Vidumupītes strūklaka, strūklaka Reņķa dārza dīķī, Piedzīvojumu parka krāsainā strūklaka un unikālā strūklaka "Fregate "Valzivs"", kas rotā Lielo laukumu un ir īpaši skaista krēslas stundās, kad iedegas viss laukuma apgaismojums.

Ar katru gadu Ventspils kļūst arvien draudzīgāka velosipēdistiem – veloceliņu tīkls vijas vairāk kā 60 kilometru garumā, savienojot skaistākās pilsētas vietas. Velobraucēju iecienītajās atpūtas vietās ierīkotas ērtas velo-novietnes interesantās formās, bet trīs vietās Ventspilī – Ostas ielas promenādē, pie Pārventas bibliotēkas un Ventspils Piedzīvojumu parkā ir publiski pieejami velosipēdu pumpji.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48407388sec.