Ventspils aicina ceļotājus iepazīt pilsētu tās 730. jubilejas gadā

Šajā jubilejas gadā, ikviens ir aicināts apmeklēt pavisam svaigu jaunumu Ventspilī nesen apskatei atvērto Ostas promenādes pagarinājumu, ar iespaidīgu boju ekspozīciju, mīlestības bāku, eksponēto loču kuģi "Rota" un milzīgo vērtību  - Ostas vecajām darbnīcām, kas šobrīd gan apskatāmas tikai no ārpuses, bet vietai piešķir īpašu ainavisko šarmu.

Ventspils ir īpaši draudzīga pilsēta ģimenēm - bērnu priekam un rotaļām, pilsētā ir divas bērnu pilsētiņas un 36 rotaļu laukumi, īpaši labi piemērota infrastruktūra ģimenēm, kur mazuļi vizinās vēl ratiņos, pilsētā teju visas nobrauktuves ir 0 līmenī ar ielu segumu.

Ventspili ātri un ērti apskatīt, izbraukājot ar velosipēdu, pilsētas veloceliņu garums pa pilsētu sasniedz jau 60 kilometrus!

Aktivitātēm un laika pavadīšanai iekštelpās atvērta Livonijas ordeņa pils, Amatu māja, Zinātnes un tehnoloģiju muzejs "Kurzemes Democentrs". No Piejūras brīvdabas muzeja kursē iemīļotā tvaika lokomatīve "Mazbānītis", savukārt no 10. jūnija ekskursijas pa Ventas upi atsāks arī kuģītis "Hercogs Jēkabs".

Brīvdabas atpūtai top 1 ir Zilā karoga pludmale! Ventspilī uz jūru ir iespējams nokļūt pa 10 dažādām ieejām, jeb laipām uz jūru.  Pastaigām aicina iecienītā Dienvidu mola promenāde, kur apskatāmi eksponētie kuģi "Azova" un "Grots", skatu tornis, no kura paveras jūras vārtu panorāma.

Atpūtai skaistā vidē ļoti iemīļots ir Jūrmalas parks ar Enkuru taku, bērnu aktīvai atpūtai parka teritorijā ir Džungļu taka. Līdzās Jūrmalas parkam, ejot pa 5. laipu uz jūru, kāpas virsotnē atrodas skaists vides objekts - Latvijas kontūrzīme.

Ventspils ir ļoti zaļa, ziedoša un sakopta pilsēta, tādēļ pastaigājoties pa pilsētvidi, ik vienu priecēs ziedu skulptūras un strūklakas, kas Ventspilī ir jau 10 - jaunākā no tām ir strūklaka "Lietussargs", savukārt iespaidīgākā, līdzās koncertzālei "Latvija" atrodas Lielā laukuma strūklaka "Fregate "Valzivs"". Lielā laukuma burvība pilnā kulminācijā atklājas vasaras naksnīgajās stundās, kad iedegas viss laukuma apgaismojums.

Nu jau 18 gadus Ventspils neatņemama atpazīstamības zīme ir Ventspils gotiņas, pēc skaita 27, pilsētas viesi, īpaši ģimenes ar bērniem iemīļojušas to apskati.

Pašiem mazākajiem noteikti patiks tepat netālu no pilsētas mini zoo "Buki" apmeklējums, kur apskatāmi dažādi dzīvnieciņi – kamieļi, lamas, strausi, eksotiski putni un dažādi pašmāju lauku sētas tradicionālie iemītnieki.

Īstiem dabas mīļotājiem jādodas uz Būšnieku ezera dabas taku, ezera purvainajā daļā stiepjas gājēju laipa ar putnu vērošanas skatu platformu galā, šeit arī atrodas slavenā Būšnieku ezera laivu bāze, kas ir ļoti iecienīta makšķernieku  vidū. Savukārt, netālu no Būšnieku ezera ir iespējams baudīt pavisam citu skatu uz jūru – šeit atpūtai paveras plašais Staldzenes stāvkrasts.

Dabas taku mīļotājus Ventspils novadā aicina doties takot uz Usmas Elkraga dabas taku, Jūrkalnes tuvumā esošo Rīvas loku taku, kas ved gar Rīvas upi un Puzes pagasta Vasenieku purva taku.

Tūristu iecienīts un interesants apskates objekts ir Ventspils Starptautiskais Radioastronomijas centrs Irbenē, kas darbu atsāks no 10. jūnija.

Apskatei atvērtas ir Užavas un Ovīšu bākas.

Ja ir vēlme doties izbraukumā ar laivu pa kādu no Ventspils tuvumā esošajām upēm, informāciju par laivu nomu un citām izklaidēm uz ūdens, kā arī informāciju, kur paēst, nakšņot un ko apmeklēt pieejama visitventspils.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.55708003sec.