Ventspils zinātnes centrs VIZIUM aicina klases uz bezmaksas STEM darbnīcām

Ventspils zinātnes centrs VIZIUM 2024. gada 23. – 26. janvārī aicina 1. – 12. klašu skolēnus no visas Latvijas piedalīties bezmaksas STEM darbnīcās, kurās būs iespēja gūt teorētiskas un praktiskas zināšanas par blīvumu, robotiem, tiltu uzbūvi un konstrukcijām, kā arī par šifrēšanas veidiem un pielietojumu. Dodoties ekskursijā uz VIZIUM, tiek sniegta iespēja pieteikties transporta izdevuma kompensācijai!

Radošās STEM darbnīcas norisināsies no 23. līdz 26. janvārim plkst. 10.00 un 12.00. Nodarbības ilgums ir 60 minūtes. Pieteiktajā grupā nevar būt vairāk par 30 personām. Vietu skaits ierobežots!

    • 23.01. plkst. 10.00 un 12.00 “Blīvums”
Darbnīca sniegs teorētiskas un praktiskas zināšanas par blīvumu un tā izpausmēm dabā. Pamatinformācija par blīvuma jēdzienu, dalība eksperimentos, blīvuma varavīksnes veidošana, veicinot izpratni par šo fizikas principu.

    • 24.01. plkst. 10.00 un 12.00 “Roboti”
Darbnīcā skolēni iepazīs robotu darbības principus un funkcijas. Praktiska darbošanās, izmantojot Codey Rocky un mBot2 robotus, kā arī programmēšanas prasmju pilnveidošana.

    • 25.01. plkst. 10.00 un 12.00 “Tilti”
Tiltu veidu iepazīšana ar uzsvaru uz konstrukcijām, to nozīmi un tiltu būvēšanu. Darbnīcas ietvaros skolēniem būs iespēja attīstīt matemātikas, fizikas, inženierijas prasmes, veidojot unikālus tiltus un pārbaudot to izturību.

    • 26.01. plkst. 10.00 un 12.00 “Šifrēšana”

Darbnīcā skolēni iepazīs šifrēšanas veidus un to pielietojumu - tiks sagatavots ziņojuma saturs un, izmantojot šifrēšanas algoritmus, apgūtas prasmes šifrētas informācijas pārvēšanā atpakaļ atklātā tekstā, kā arī veicināta izpratne par datu drošību.

Pieteikties radošajām STEM darbnīcām iespējams, aizpildot anketu šeit: adre.se/pieteiktiesstemdarbnicam.
Lai izglītojošās zinātnes centra aktivitātēs būtu iespēja piedalīties skolēniem no visas Latvijas, projekta ietvaros tiek sniegta iespēja pieteikties transporta izdevumu kompensācijai, kas pieejama ne tikai apmeklējot konkrētās STEM darbnīcas, bet arī dodoties vadītā ekskursijā uz VIZIUM ekspozīcijas zāli. Ar transporta izdevumu kompensācijas nolikumu iespējams iepazīties šeit: www.adre.se/ekskursijunolikums. Lai pieteiktos ekskursijai un transporta izdevumu kompensācijai, nepieciešams aizpildīt anketu šeit: www.adre.se/piesakies. VIZIUM piedāvājumu klasēm iespējams apskatīt šeit: https://vizium.lv/excursions.

Aktivitāte tiek īstenota Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta 2014. - 2021. gada perioda programmas “Pētniecība un izglītība” aktivitātes “Inovācijas centri” projekta “Inovācijas centra izveidošana Ventspilī” ietvaros.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.451689sec.