Ventspils aicina uz tradicionālo Govju parādi

30. jūnijā Ventspils muzejā – Amatu mājā, Piejūras brīvdabas muzejā un Livonijas ordeņa pilī Govju parādei pieskaņoti notikumi.

Vienīgās īstās govis 30. jūnijā Ventspilī varēs aplūkot Piejūras brīvdabas muzejā (Riņķa iela2), kur tās no plkst.10 līdz 18 ganīsies rijas tuvumā. Turklāt, govis nebūs ne raibās, ne brūnās, bet kārtīgās kurzemnieces - zilās, kuru izcelsme dainās tiek saistīta ar Jūras meitas ganāmpulku, kas esot palicis uz zemes, kamēr aizvainotā Jūras būtne (jo Zemes spēki neļāva ganīt savus lopu svešās ganībās) devusies atpakaļ jūrā. Lai govis nezaudētu savu izteiksmīgo krāsu, līdzās rijai varēs rosīties Lielo rudzupuķu darbnīcā, ielūkojoties rijā, iepazīt daudzveidīgo govju zvaniņu izstādi, bet plkst.14:00;15:30 un 16:30 piedalīties akcijā Atrodi savu gotiņu!, kas nozīmēs ko līdzīgu izklīduša ganāmpulka savākšanai pa visu plašo Piejūras brīvdabas muzeja teritoriju.

Amatu mājā (Skola iela 3) no plkst. 13:00 - 16:00 viesosies Piensaimniecības muzejs ar visu savu Raibo govi, kas ir apveltīta ar lielisko spēju izmēģināt vai atcerēties katra gribētāja slaukšanas prasmi. Amatu mājā noslēgsies maija sākumā notikušā govju fotoplenēra izstāde Govju portreti, kurā piedalījās: Sandijs Liepājnieks, Ance Ziobrovska, Aleksandra Sokure, Sandra Valdmane, Aivars Ķesteris un Juris Presņikovs. Izstādes norises laikā (no 7.maija līdz 30. jūnijam) skatītāji varēja balsot par sev tuvāko piena devējas portretu un plkst. 15:00 notiks vērtētākā govs foto apbalvošana. Cita veida skaistuma mīlētājiem tiek piedāvāta iespēja paganīties arī jaunajā Monmartrā - Amatu mājas pagalmā starp mākslas studijas VINcents gleznām.

Livonijas ordeņa pils (Jāņa iela 17) un Mītiskā govs no plkst. 12:00 - 15:00 laipni aicina visus tos, kas vēlas uzzināt par govju mītisko pagātni seno kultūru zemēs. Radošajās darbnīcās varēs ne tikai izgatavot papīra gotiņu vai masku pēc ēģiptiešu dievietes Hatoras un indiešu svētās radības govs Aditi līdzības, bet arī nogaršot Austrumos populāro dzērienu airanu. Pietuvināties grieķu mītiem varēs ar mūzikas palīdzību- darinot liras, apstiprināt iegriešanos 4 tūkstoš gadu tālā pagātnē notiks ar šumeru zīmogu palīdzību, kuros reiz bija attēlota cilvēces pirmā piena devēja. Mītiskās govs muzikālo vidi, plkst. 13:00 veidos perkusionists Dzintars Vīksna, un savu personīgo muzikālo noskaņu varēs radīt Govju zvaniņu darbnīcā.

Ventspils muzeja Govju parādes pasākumos ieeja ar muzeja ieejas biļetēm.

 

Izdota pastaigu karte „Govju parāde Ventspilī”

Ventspils Tūrisma informācijas centrā no piektdienas, 29.jūnija, ir pieejama pastaigu karte „Govju parāde Ventspilī”, kas izdota trīs valodās – latviešu, krievu un angļu valodā.

Tajā ievietota starptautiskā mākslas un mecenātisma projekta „Govju parāde Ventspils 2012” atklāšanas dienas programma un informācija par visām 24 gotiņām – svētku dalībniecēm. Krāsainajā izdevumā var atrast mākslinieku veidotās gotiņu skices, darba aprakstu un karti, kurā norādītas gotiņu atrašanās vietas.

Gotiņas 30.jūnijā no 12:00 varēs apskatīt Ostas ielas promenādē, bet jau vakarpusē tās tiks pārvestas uz vietām, kur „ganīsies” visu vasaru. Raibaļas izvietosies skvēros, parkos un ielās, bet „Govju parādes” noslēgumā ikvienam interesentam būs iespēja tās iegādāties izsolē, kurā iegūtā nauda tiks ziedota labdarībai.

„Govju parādes” atklāšanas dienā 30.jūnijā karti varēs saņemt Ventspils Tūrisma informācijas centrā, Dārzu ielā 6, tūrisma objektos, kā arī divās vietās Ostas ielas promenādē. Viena informācijas telts atradīsies laukumiņā pie „Ventspils naftas” Biznesa centra (Jāņa un Ostas ielas krustojumā), bet otra – pretī strūklakai „Kuģu vērotājs” (Lielās un Ostas ielas krustojumā).

Informācijas teltī varēs iegādāties arī oficiālos „Govju parādes Ventspils 2012” suvenīrus, darbosies Ventspils virtuālā vēstniecība un Ventu banka. Interesenti varēs gan reģistrēties http://www.visitventspils.com/ un kļūt par Ventspils vēstniekiem, pelnīt un saņemt ventus.

Informācijas telts darbu no 10:00 līdz 17:00 nodrošinās Tūrisma informācijas centra darbinieki un ap 30 brīvprātīgo palīgu no Ventspils reģionālā nevalstisko organizāciju atbalsta centra.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Jūrmalas TIC
,


Cēsu TIC
,


Ventspils Olimpiskais centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47553992sec.