Latvijas filmu maratonu skries arī Ventspilī

2013. gada 5. novembrī Ventspilī, teātra namā "Jūras vārti" atkal piestās Latvijas filmu maratons, un vienas dienas laikā skatītājiem būs iespēja noskatīties plašu latviešu filmu programmu.

Animācijas seansā, kas sāksies pulksten 13:00, būs iespēja redzēt vecās, labās Arnolda Burova leļļu filmas "Si-Si-Dra", "Puķu Ansis" un citas, kas mūsdienu pieaugušajiem mīļas un labi zināmas, bet daudziem Latvijas bērniem svešas un neredzētas. Pirmo reiz uz ekrāniem būs skatāma Māra Putniņa un Jāņa Cimermaņa jaunākā multene “Vāsa”, kur darbība un cīņa ar žurkām notiek slavenajā Zviedrijas muzejā uz karakuģa. "Vāsa" ir jau otrā filma seriālā par Avārijas Brigādes piedzīvojumiem Eiropā – pirmā filma par Spāniju "Korida", pagājušā gada filmu maratonā izsauca vislielāko sajūsmu.

Pirms multiplikāciju filmu seansa tiks demonstrēts bērnu raidījuma "KasTe EsTe" video par to, kā top dažādi kino triki un specefekti, bet pēc multenēm režisora un operatora Ivara Zviedra vadībā bērniem būs iespēja nofilmēties raidījumam "KasTE EsTe", atbildot uz jautājumu – Kas Tu Esi?, kā arī izstāstot filmas cienīgu atgadījumu no savas dzīves. Uz filmēšanos bērni tiks aicināti pa vienam, bet visi pārējie mazie skatītāji savus stāstus varēs zīmēt un krāsot uz papīra. Iespējams, ka kāds no šiem stāstiem nākotnē pārtaps par filmu, bet safilmēto materiālu uz lielā ekrāna būs iespējams noskatīties nākošā gada Latvijas filmu maratonā.

Pulksten 15:00 dokumentālā kino seansā uz vēstures stundu aicina Askolda Saulīša veidotā filma "Atmodas antoloģija".

Pulksten 17:00 studenti, vecāko klašu skolēni un visi eksperimentālā kino cienītāji varēs iepazīties ar režisores, mūziķes un aktrises Ksenijas Zaķes video darbiem un nupat pabeigto eksperimentālo filmu "Zivs", kā arī ar Jāņa Norda pirmo filmu "Amatieris", kur Ksenija Zaķe atveido galveno lomu. Pašlaik Ksenija studē Latvijas Mākslas akadēmijā Vizuālās komunikācijas nodaļā, dzied grupā "Tribs of the City" un dažādos ampluā sadarbojas ar grupu "Instrumenti". Maratonā būs skatāmas Ksenijas veidotās vizualizācijas "Instrumentu" pagājušā gada koncertam un jaunāko dziesmas videoklipu. Ventspilī viesosies arī pati autore, un tā ir lieliska iespēja iepazīties ar jauno mākslinieci, kas vienlīdz talantīgi izpaužas dažādās mākslas jomās.

Filmu maratons noslēgsies pulksten 19:30 ar restaurēto klasiku – visu paaudžu iemīļoto, Gunāra Cilinska izcilo spēlfilmu "Ezera sonāte".

Latvijas Filmu maratons tiek rīkots sadarbībā ar Nacionālo Kinocentru, Kultūrkapitāla fondu un pašvaldībām.

Biļetes cena uz vienu seansu Ls 1,00 (€ 1,42)

Biļetes t/n "Jūras vārti” kasē un visās "Biļešu Serviss" tirdzniecības vietās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38407803sec.