Cēsīs būs unikāla iespēja aplūkot vēsturisko bruņuvilcienu «Brīvība»

No 20219. gada 15. līdz 22. jūnijam Cēsu dzelzceļa stacijā, svinot Cēsu kauju simtgadi, būs unikāla iespēja aplūkot vēsturisko bruņuvilcienu "Brīvība" ("Wabadus").

Apmeklētājiem Cēsīs būs iespēja izpētīt Neatkarības kara perioda (1918 – 1920) bruņuvilciena rekonstrukciju, gidu pavadībā uzzināt vairāk par bruņuvilcienu vēsturi, karavīru sadzīvi un bruņojumu.

Izstādes viesi klātienē varēs aplūkot pilnu Neatkarības kara perioda bruņuvilciena sastāvu, tostarp sanitāro vagonu, guļamvagonu, desantvagonu un artilērijas platformu. Brīvības cīņu stāsts būs par bruņuvilcienu lomu Latvijas Neatkarības kara Cēsu kaujās un cīņās ar Bermonta spēkiem. Jaunieši varēs papildināt savas zināšanas par Cēsu kauju vēsturi un to nozīmi ar interaktīvas spēles palīdzību.

Ekspozīcija būs atvērta katru dienu no plkst. 11:00 līdz plkst. 19:00. Ekskursijas gidu pavadībā latviešu un angļu valodās sāksies katrā apaļā stundā. Ieeja bez maksas.

Bruņuvilciens "Brīvība, veidots kā daļa no Igaunijas simtgades svinību programmas, kopš 2019. gada janvāra dažādās Igaunijas pilsētās piesaistījis milzīgu interesi.

Bruņuvilciena viesošanās Latvijā ir Igaunijas Republikas Valsts kancelejas, Igaunijas valsts simtgades biroja un Igaunijas Kara muzeja dāvana Latvijas valsts simtgades svētkos. Projektu veidojis Igaunijas Kara muzejs ciešā sadarbībā ar AS "Operail", AS "Eesti Raudtee", Igaunijas brīvprātīgo Aizsardzības līgu "Kaitseliit", kā arī citiem muzejiem un vietējām pašvaldībām Igaunijā. Stiprinot Latvijas un Igaunijas valstu sadarbību, bruņuvilciena vizīte Latvijā būs īpašs notikums, atzīmējot Latvijas Brīvības cīņu simtgadi.

Dzelzceļa vēsture Latvijā cieši caurvij Latvijas Republikas rašanos un attīstību laika griežos, un šogad VAS "Latvijas dzelzceļš" svin savu 100. gadskārtu. VAS "Latvijas dzelzceļš" simtgadē lepojas atbalstīt valstiski svarīgus pasākumus, arī – leģendārā Igaunijas bruņuvilciena viesošanos Cēsīs! Cēsu novada pašvaldība un Cēsu Vēstures un mākslas muzejs projektu īsteno sadarbībā ar Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades biroju. Projektu atbalsta SIA "LDZ Apsardze".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40072584sec.