Cēsu Jaunajā pilī drīzumā tiks pabeigti būvniecības darbi

Cēsu novada pašvaldības īstenotā projekta «Cēsu pils kompleksa revitalizācija tūrisma attīstībai» ietvaros Cēsu Jaunajā pilī būvniecības darbi drīzumā tiks pabeigti.

Apmeklētājiem atvērta būs labiekārtota konferenču zāle pils trešajā stāvā un jauna izstāžu zāle - galerija pils bēniņu telpās, kas būs vienlaikus piemērota gan izstāžu norisei, gan muzejpedagoģisko programmu un citu izglītojošu nodarbību organizēšanai. Pirmie apmeklētāji pils augšējos stāvos tiks gaidīti pirms Ziemassvētkiem, kad Cēsu Vēstures un mākslas muzejs aicinās bērnus ar vecākiem uz tradicionālajām radošajām darbnīcām skolēnu brīvlaikā. Lai nodrošinātu vienlīdzīgas iespējas dažādām iedzīvotāju grupām, Cēsu Jaunajā pilī tiek izbūvēts lifts, kas nodrošinās apmeklētāju pieejamību pils augšstāvos.

Pils otrajā stāvā būvfirmas «Re un Re» vadībā šogad un nākamgad turpinās interjera apdares restaurācijas darbi. Projekta ietvaros tiek veikta nopietna kultūrvēsturiskā izpēte, kas ir pamats pils telpu vēsturisko interjeru apdares autentiskai restaurācijai. Cēsu Vēstures un mākslas muzeja krājumā ir saglabāti vairāki nozīmīgi agrākā Cēsu pils interjera priekšmeti, kas veidos topošās pils interjerekspozīcijas kodolu.

Pēc restaurācijas darbu pabeigšanas, Cēsu Jaunajā pilī tiks atvērta Cēsu vēstures un mākslas muzeja pastāvīgā ekspozīcija «Cēsis – Latvijas vēstures simbols», kas būs interaktīvs, vēsturiski hronoloģisks stāsts par novada vēsturi un atspoguļos Cēsu pilsētas būtisko lomu visas Latvijas vēsturē.

Pēc pilnīgas pils rekonstrukcijas muzejs ar savu piedāvājumu veicinās Vidzemes kā tūrisma galamērķa atpazīstamību un būs pilsētas vizītkarte - tikšanās vieta, kur organizēt apspriedes, konferences un sanāksmes vietējā, reģionālā un valsts līmenī.

Projektu «Cēsu pils kompleksa revitalizācija tūrisma attīstībai» realizē Cēsu novada pašvaldība ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) un Latvijas valsts atbalstu. Projekta kopējās izmaksas ir 1 720 580 LVL, tai skaitā ERAF līdzfinansējums 85% apmērā - 1 414 787 LVL un valsts budžeta dotācija 4.5% apmērā – 74 901 LVL. Projekta mērķis ir veicināt sabiedrības interesi un izpratni par Cēsīm un Vidzemi kā Latvijai svarīgu reģionālu kultūrvēsturisku centru pagātnē un tagadnē, savā darbā balstoties uz muzeja krājumu, tā izpēti un unikālo iespēju eksponēt un izmantot valsts nozīmes Kultūras pieminekli Cēsu Jauno pili, lai uzturētu lepnuma un patriotisma jūtas vietējos iedzīvotājos, īpaši skolu jaunatnē, kā arī attīstītu kultūrtūrisma iespējas Vidzemē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Vidzemes Tūrisma asociācija
,


Limbažu TIC
,


Liepupes muiža
,


Ungurmuiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5557611sec.