Cēsu pilī notiks Ziemassvētku radošās darbnīcas

Ziemassvētku gaidīšanas laikā no 14.-16.12.2010 Cēsu Pils piedāvā radošās darbnīcas, kuras kalpos gan kā prasmju un iemaņu stundas, gan arī kā labdarības pasākums, jo daļa no darbnīcu ienākumiem tiks ieskaitīta akcijas Eņģeļi pār Latviju kontā.

Katru dienu ikvienam būs iespēja pagatavot neparastu dāvanu un gūt jaunas idejas svētkiem! Ziemassvētku rotājumu – puzuru, svečturu; pašdarinātu dāvanu – rotu, kosmētikas gatavošana un piparkūku namiņa būvēšana.

Darbnīcas norisināsies trīs dienas no 14. līdz 16.decembrim, darba dienu vakaros no plkst.17:30 apmēram 2 stundas Cēsu Pils kompleksā (Pils laukums 9). „Neparasto dāvanu darbnīcā” - svečtura, kas izskatās kā saldumu trauks, bet var kalpot arī par dāvanu iesaiņojuma kārbu, gatavošanas noslēpumu atklās un palīdzēs izgatavot māksliniece Baiba Rass. „Kosmētikas darbnīcās” veselīgas dabīgās kosmētikas pagatavošanas ABC – krēmus (sejai, rokām, ķermenim); lūpu balzāmus, eļļas un elegantus smaržu maisiņus pārvērst par mīļām dāvanām sev vai draugiem palīdzēs dabīgās kosmētikas speciāliste, aromterapeite Laura Bāliņa. Brīnumu, kā namiņi tiek celti ne tikai no sniega vai sapņiem, bet arī no piparkūkām, atklās saldumu meistares Alla Oldermane un Vineta Žamoidika darbnīcā „Piparkūku namiņa noslēpumi”.

Paralēli darbnīcām Jaunajā Pilī katru dienu no 14. līdz 16.decembrim no plkst.17:30 notiks aktīvas darbošanās ziemīgās viduslaiku noskaņās. Sniegotā Pils dārzā cauri sniegiem uz aktīvu darbošanos vadīs, viduslaiku rituālus rādīs un rotaļās aicinās Ieva Kalniņa. Rotu darināšanas pamatus, kā arī izmēģināt roku vienkāršāko rotu un puzuru gatavošanā palīdzēs Cēsu Eksperimentālās arheoloģijas darbnīcas „Seno rotu kalve” vadītājs, tautas daiļamata meistars, rotkalis Daumants Kalniņš.

Radošo darbnīcu laikā pilī darbosies arī Ziemassvētku foto salons, kur svētku noskaņu izveidotā studijā apmeklētājiem iespēja veidot individuālās un ģimenes fotosesijas. Svinīgu vai rotaļīgu fotouzņēmumu par apsveikumu kartīti pārveidos fotogrāfes Karīna Jurciņa un Kristīne Dambīte.

Mazos ideju stūrīšos darbosies īpaši apmācīti rūķi - skolotāji ar praktiskiem padomiem neparastu, oriģinālu sīklietiņu, papīra masku un parūku gatavošanā.

Iepriekšējā pieteikšanās uz radošajām darbnīcām līdz 14.decembrim, jo dalībnieku skaits ierobežots. Pieteikšanās pa tālruni: 28342115, 29293195 vai Cēsu Tūrisma informācijas centrā (Pils laukums 9). Sīkāka informācija par darbnīcām http://www.cesis.lv/.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Latvija
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Vidzemes Tūrisma asociācija
,


Liepupes muiža
,


Limbažu TIC
,


Ungurmuiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74363494sec.