Cēsu Izstāžu namā būs apskatāma izstāde Pēdējais atkusnis

No 03.03. līdz 20.03.2011 Cēsu Izstāžu namā būs apskatāma izstāde «Pēdējais atkusnis», kas apvienos Latvijas Mākslas akadēmijas tekstilmākslas un keramikas nodaļas studentu un pasniedzēju darbus. Tā būs iespēja novērtēt dažādās tehnikās un materiālos tapušus darbus, lai šogad vēl pēdējo reizi pirms pavasara iestāšanās, skatītājs ļautos melnbaltās krāsas valdzinājumam.

Šī izstāde ir uzskatāms pierādījums tam, ka tekstilmāksla un keramika spēj papildināt viena otru. Keramika ar savu formu lieliski izceļ tekstila struktūru un otrādi.

Izstāde «Pēdējais atkusnis» vēlreiz ļaus novērtēt tekstilmākslas tradicionālo tehniku pievilcību, kā arī dos ieskatu inovatīvo tehnoloģiju izmantojumā. Tā, piemēram, būs redzami gan klasiski, ar rokas stellēm austi gobelēni, kā arī gobelēni, kuri austi izmantojot 21. gs. tehnoloģiju mehāniskās stelles (TC1). Izstādē būs apskatāmi arī citās tehnikās radīti darbi - vilnas vēlumi, sietspiedes, kausējumi, kā arī dažas autortehnikas.

Keramikas nodaļas studenti ir pārsvarā iecienījuši savu mākslu atveidot trauslajā porcelānā. Turklāt keramiķi izstādē piedalīsies nevis ar tradicionāli pierasto brūno māla krāsu gammu, bet ar baltiem darbiem, kuri izcelti ar melniem akcentiem.

«Pēdējais atkusnis» ļauj skatītājam iepazīt mākslas un mākslinieku plašo radošo amplitūdu un attīstību sākot ar pirmo kursu studentiem un beidzot ar pasniedzējiem - profesionāliem māksliniekiem, kuru vārdi un mākslas darbi ir zināmi arī ārpus Latvijas robežām.

Izstādi organizē Latvijas Mākslas akadēmijas Tekstilmākslas un Keramikas nodaļas sadarbībā ar Cēsu Izstāžu namu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ungurmuiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57460618sec.